Pusztai Erzsébet bevallotta, hogy Karácsonyt külföldről támogatták

A politikus állítása szerint azért jött külföldi valutákban a támogatás, mert külföldi támogatók adták azokat.

Magyar Nemzet
2023. 07. 14. 12:40
null
Borítókép: Karácsony Gergely joggal foghatja a fejét (Fotó: Mirkó István)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Külföldről jött a 99 mozgalom 500 milliós támogatása

− nyilatkozta az Index műsorában Pusztai Erzsébet, a 99 mozgalom tagja, aki korábban a megszorításokról hírhedt Bokros Lajos pártjának alelnöke volt. Állítás szerint azért jött külföldi valutákban a támogatás, mert külföldi támogatók adták.
Pusztai azt mondta: 

Valószínűleg ezek külföldi támogatók, akik euróban támogatták a mozgalmat

Kifejtette, hogy nem érti az egész ügyet és hogy ő tulajdonképpen nem is látott abba bele. 

 99 mozgalom tulajdonképpen arról szólt, hogy támogassa Karácsonyt, támogassa a közös indulást. Tulajdonképpen nekünk olyan szerepünk volt, hogy alkalmanként elmentünk beszélgetésekre......nem tudom, hogy aztán hány helyen, dobozoltak és hány helyen gyűjtöttek, azt nem tudom.

− vélekedett Pusztai Erzsébet. 

A támogatásról konkrétan úgy fogalmazott:

ez furcsa, ezt nem értem. Lehet, hogy nem dobozba tették, hanem a kisebb címletű támogatásokat egyszerűen odaadták.

Pusztai Erzsébet a 90-es években, MDF-színekben politizáló országgyűlési képviselő az Antall-, majd az első Orbán-kormányban is államtitkári posztig jutott, utóbb a 2002-es választásokon induló, Kupa Mihály nevével fémjelzett Centrum Párt környékén tűnt fel, miután az MDF pártszakadása során Szabó Ivánékkal tartott. Pusztai 2005-ben visszatalált a Dávid Ibolya vezette MDF-hez, legutóbb viszont a Karácsony Gergely által alapított 99 Mozgalom tagjaként tűnt fel.

 

Mint ismert, a pénzmosási botrány pár hete robbant ki, miután a baloldal kampányfinanszírozási ügyéről szóló titkosszolgálati jelentés nyilvánosságra került, 

Karácsony Gergely azzal állt elő, hogy a miniszterelnök-jelöltségét támogató 99 Mozgalomhoz zárt adománygyűjtő ládákon keresztül jutott el az az 506 millió forint, amit párttársa, Perjés Gábor fizetett be a mozgalom számlájára készpénzben, nagyrészt külföldi valutában.

 

Hollik István, Fidesz kommunikációs igazgatója az ügyről úgy nyilatkozott: Karácsony Gergelynek az ügy kirobbanása óta sem sikerült érdemi magyarázatot adni arról a pénzmosási botrányról, amibe belekeveredett. Hozzátette, hogy egy interjúban a főpolgármester nem tudott választ adni arra a kérdésre, hogy miért azután érkezett az egyesület számlájára több mint 450 millió forint, hogy ő már visszalépett az előválasztáson, a riporter kérdésére pedig csak annyit mondott: „hát azt nem tudom, hogy ez időben hogyan néz ki”. – Tehát teljesen világos, hogy Karácsony Gergely nem tud és nem akar arra az egyszerű kérdésre választ adni, hogyan lehetséges az, hogy 450 millió forintot azután fizetnek be, hogy ő már visszalépett. Felháborító, hogy mennyire hülyének nézi a dollárbaloldal a magyarokat – hangsúlyozta Hollik István.

 

A fenti kijelentéseket 25. perctől kezdve mondja a politikus.

Borítókép: Karácsony Gergely joggal foghatja a fejét (Fotó: Mirkó István) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.