Rambo, az ukrán háborús hős találkozott a budapesti rendőrfőkapitánnyal

Rendhagyó találkozója volt ma Rambónak, az ukrán háborús hősnek, akit először látogatott meg Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány. A harkovi harcokban repesz szakította le a német juhász katonakutya fél pofáját. Brit katonaorvosok mentették meg. A BRFK örökbe fogadta.

2023. 07. 21. 19:34
null
Fotó: BRFK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendhagyó találkozóra sietett ma Terdik Tamás vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya. Rambóval volt találkozója.

A BRFK közösségi oldalán írják, hogy a főkapitány és Rambo már korábban is hallottak egymásról, és Rambo megítélése szerint 

semmiképp nem árthat jó kapcsolatot fenntartani az állományilletékes parancsnokkal, hiszen ő veszi a kutyatápot.

Rambo Desko Gyula alezredessel (Fotó: BRFK)

Rambo az ukrajnai háború veteránja, katonakutyaként frontszolgálatos volt. A harkovi harcok során egy gránát robbant a közelében és a repeszek egyike leszakította a kutya fél pofáját. 

Brit katonaorvosok mentették meg az életét. Amputálni kellett az egyik fülét és tucatnyi műtéttel hozták helyre az összetört fél pofát. Ukrajnai lábadozása közben a magyar Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány munkatársai vették magukhoz és hozták Magyarországra. 

 

 

Idén májusban náluk bukkant a BRFK fürkészcsapata a háborús hősre. Jelentették a főkapitánynak, aki engedélyezte, hogy a BRFK örökbe fogadja Rambót.

Dunakeszire, a kutyakiképző központba került Deskó Gyula alezredes keze alá. 

Rambót alternatív szolgálatba helyezték, közösségi szerepet tölt be, prevenciós programokban és terápiás foglalkozásokon segít. 

A mai háromoldalú találkozón Terdik Tamás vezérőrnagy, a BRFK vezetője, Deskó Gyula alezredes, az Ukrajnából megmentett német juhász gondozója és mentora, és természetesen Rambo vett részt.

Borítókép: Terdik Tamás vezérőrnagy és Rambo (Fotó: BRFK)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.