Ruhájából és a szőnyeg alól is fehér por bukkant elő, a nő pedig az ablakból árulta a drogot

Két dílert is fogtak a nyomozók pár óra leforgása alatt.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2023. 07. 11. 13:26
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikeres napot tudhatnak maguk mögött a jánoshalmi nyomozók, ugyanis pár óra leforgása alatt elfogtak egy kábítószer-birtoklót és további két dílert, akik kristályt, ecstasyt vagy éppen amfetamint árultak – írja a Police.hu.

Kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás egy huszonhat éves kiskunhalasi férfival szemben, mivel tizenegy darab sárga tablettát találtak nála a rendőrök. A férfi autóját, amelyben ismerőseivel utazott, Jánoshalmán állították meg 2023. július nyolcadikán éjszaka. Az illegális szerre a jármű átvizsgálása közben bukkantak, a szőnyeg alatt. A tablettákat lefoglalták és megküldték szakértői vizsgálatra, a férfit pedig előállították a rendőrök.

Nem először találtak droggyanús anyagot nála, júniusban a ruházatából került elő egy zacskó fehér por, s pár órán belül azonosították is a dílert. A harminc éves férfi a gyanú szerint egyik alkalommal huszonegy darab ecstasy tablettát, máskor pedig négy gramm amfetamint adott el a fogyasztónak. A kereskedő csuklóján már július 9-én reggel kattant a bilincs, és kihallgatását követően az őrizetbe vételéről határoztak. A lakásán végzett kutatás alkalmával további két zacskó kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

A nap végére egy asszonynak is számot kellett adnia a kétes ügyleteiről. A rendőrök úgy sejtik, hogy a nő tavaly március óta heti rendszerességgel kristály néven közismert, új pszichoaktív anyagot árul otthonának az ablakából. A kutatás során több adag kiporciózott, fehér port foglaltak le. Az egyenruhások feltehetően bűncselekményekből származó járművet, pénzt, illetve egyéb vagyontárgyakat foglaltak le a vagyonvisszaszerzés céljából. A 44 éves helybélit őrizetbe vették új pszichoaktív anyaggal való visszaélés gyanúja miatt, és kezdeményezik a letartóztatását.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.