Semjén Zsolt: A kis magyar világok közvetítik az egyetemes magyar világ megtartóerejét

Minden megtalálható a Magyar Ügyek Házában, ami a magyar világhoz tartozik.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 22. 20:34
SEMJÉN Zsolt
Csíkszereda, 2023. július 22. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédet mond a csíkszeredai Magyar Ügyek Háza avatásán 2023. július 22-én. MTI/Veres Nándor Fotó: Veres Nándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a ház a magyar világot jelenti, és az ilyen kis magyar világok közvetítik az egyetemes magyar világ megtartóerejét – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Ügyek Háza szombati avatóünnepségén Csíkszeredában.

A város emblematikus épületét a magyar kormány támogatásával vásárolta meg és újította fel az Iskola Alapítvány.

Minden megtalálható az épületben, ami a magyar világhoz tartozik, és hasonló „kis magyar világokat” kell létrehozni a magyarlakta településeken is.

„Akkor fogjuk tudni a nemzetet építeni, ha az életnek azon a helyén, ahova a gondviselés állított minket, mindannyian mintegy kis Szent Istvánok leszünk”

 – jelentette ki.

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök rámutatott, hogy „Csíkszeredában minden ügy magyar ügy”, és a magyar kormánnyal való partnerség fontosságát hangsúlyozta.

Borítókép: Semjén Zsolt Csíkszeredában a Magyar Ügyek Házában (Fotó: MTI/Veres Nándor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.