Szent Grálnak tartják a 2007-es, most hatvanmillióért elkelt iPhone-modellt

Több mint 190 ezer dollárért (60 millió forintért), az eredeti ár több mint 400-szorosáért kelt el egy amerikai árverésen egy első generációs, gyári csomagolású, kiváló állapotú 2007-es iPhone-modell.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 17. 18:57
Collection,Of,Iphone,2g,Designed,By,Apple,.,October,28,
1842346606 Fotó: 19 STUDIO Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 4 GB memóriás modellt az iPhone-gyűjtők Szent Gráljának tartják, mert akkoriban nem készült belőle túl sok példány számolt be róla hétfőn a BBC hírportálja.

Az LCG aukciósház szerint a rendkívül ritka, gyári csomagolású, első kiadású 4 GB-s modell kivételes állapotban volt. Az aukciósház által szervezett árverésre 28 licit érkezett, és a készüléket végül eredeti árának csaknem 400-szorosáért, 190 372 dollárért (63 millió forintért) adták el.

Tavaly szintén rekordáron kelt el két hasonló, első generációs iPhone közölte az aukciósház.

A 2007-es iPhone eredeti ára 499 dollár (166 ezer forint) volt. Steve Jobs, az Apple társalapító-igazgatója alig két hónappal a piacra dobása után döntött úgy, hogy kivonja a modellt, mert eladásai elmaradtak a várakozásoktól. A vásárlók inkább az egyidejűleg megjelent 8 GB-os modellt keresték, amelyben kétszer akkora volt a tárhely és mindössze száz dollárral volt drágább.

Borítókép: Az első, 2007-es iPhone (Forrás: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.