időjárás -2°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo

Szijjártó Péter üzent David Pressmannek

Magyar Nemzet
2023.07.16. 14:04 2023.07.16. 21:49
Szijjártó Péter üzent David Pressmannek

Szijjártó Péter vasárnap délelőtt egy gólyacsaládról tett ki képet Facebook-oldalára, ezzel a rövid megjegyzéssel: „Anyuka, apuka, gyerekek. Egy család.” 

A Mandiner szerint a külgazdasági és külügyminiszter feltehetően így üzent David Pressman amerikai nagykövetnek, hangsúlyozva, hogy a magyar álláspont továbbra is változatlan: az apa férfi, az anya nő, a gyerekek pedig továbbra is védelmet élveznek.

Az amerikai nagykövet a szombati pride felvonuláson az RTL Klubnak azt mondta, „a magyar valóság miatt világszerte aggódnak a kormányok, és figyelnek rá” – utalva a magyarországi gyermekvédelmi törvényekre.

„A pride a résztvevők magánügye. Magánügyekkel a kormány nem foglalkozik. A felnőttkor elérése után mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja” − válaszolt a Magyar Nemzet megkeresésére a Kormányzati Tájékoztatási Központ, amikor arról érdeklődtünk, hogy mi a véleménye a kormánynak a tegnapi felvonulásról. A Kormányzati Tájékoztatási Központ kiemelte azt is:

„a gyermekekre irányuló szexuális propagandát károsnak és veszélyesnek tartjuk. A gyermekek védelme közügy, ezért a kormány a gyermekvédelmi törvény minden rendelkezését változatlan formában fenntartja.”

 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Forrás: Facebook)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.