Több mint hárommilliárd forintos támogatás a tanodáknak, szeptember közepéig lehet pályázni

A keretösszeg 175-180 intézmény támogatását teszi lehetővé és több mint ötezer hátrányos helyzetű gyermeknek jelent segítséget.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 07. 31. 11:10
null
20211021 Zalaegerzeg Megújultak az elsősök termei a Zalaegerszegi Öveges József Általános Iskolában - Iskolai digitális táblák átadására került sor. Fotó: Katona Tibor KT Zalai Hírlap Fotó: Katona Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint hárommilliárd forintos keretösszeggel hirdet pályázatot a Belügyminisztérium a tanodák támogatására – jelentette be Radomszki Lászlóné. A Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára elmondta, a 2024-2026 évekre vonatkozó tanoda pályázat mintegy 175-180 tanoda támogatását teszi lehetővé. 

 

Miért fontosak a tanodák működése?

 

A tanodákat több mint ötezer gyermek tudja igénybe venni, a programjaiba azok a kicsik kapcsolódhatnak be, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek, valamint a hátrányos helyzetű vagy halmozottan hátrányos helyzetűek. 

Az esélyteremtő, felzárkózást segítő programban a fiatalok olyan tanórán kívüli foglalkozásokra járhatnak, amelyek hozzájárulnak a szociokulturális hátrányok kompenzálásához, a társadalomba való sikeres beilleszkedéshez, egyúttal a szabadidő hasznos eltöltését is segítik. 

Radomszki Lászlóné emlékeztetett arra is, hogy a központi költségvetés 2019 óta folyamatosan biztosít forrást a tanoda szolgáltatás működtetésére. – A tanodák működésére szánt összeg évről évre növekszik – hangsúlyozta, majd azzal folytatta, a következő három éves - 2024. január 1. és 2026. december 31. közötti - finanszírozási időszakra több mint hárommilliárd forint költségvetési forrás áll rendelkezésre.

A minisztérium augusztus 3-tól szeptember 15-ig várja a fenntartók pályázatait. A pályázati eljárás lebonyolításával a Belügyminisztérium a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóságot bízta meg.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Katona Tibor) 
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.