Több százezer forinttal vert át egy kisgyerekes családot az ingatlanos csaló

Nem kellett más, csak egy üres lakás és egy szélhámos.

Magyar Nemzet
2023. 07. 28. 13:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Háromgyermekes családot vertek át albérletet hirdető csalók. Mohácsi Zoltán Márk ki is fizetett egyhavi bérleti díjat egyhavi kaucióval együtt, ám amikor be szeretett volna költözni szeretteivel az erzsébetvárosi lakásba, a valódi tulajdonos éppen zárat cserélt, és a hoppon maradt famíliával közölte: azonnal menniük kell – írja a Ripost.

Mint írják, Mohácsi Zoltán csupán a testvérének köszönheti, hogy nem az utcán kell aludnia párjával és három gyermekével együtt. Kétszázhatvanezer forintot jóhiszeműen kifizetett egy lakásért, ám kiderült, hogy nem a megfelelő embernek, így gyakorlatilag úgy járt, mintha a pénzét kiszórta volna az ablakon.

– Az interneten találtunk egy kiadó lakásról szóló hirdetést. Felhívtuk a megadott telefonszámot, és le is szerveztük a VII. kerületi ingatlan megtekintését. A lakás hamar megtetszett nekünk, hiszen jó helyen van, és megfelelő az elrendezése. Nem szerettük volna, hogy más elorozza előlünk, ezért hamar felvetettük, hogy állapodjunk meg. Egy kézzel írt szerződésben rögzítettük a feltételeket, és azt hittük, minden rendben lesz. Tévedtünk – kezdte történetét a Ripostnak a családapa, hozzátéve: egyhavi lakbért és egyhavi kauciót adott át az áltulajnak.

– Eredetileg kéthavi kauciót kért volna, de a kérésemre megegyeztünk, hogy a második fejében inkább kifestem a lakást, mert a falak nem voltak kifogástalan állapotban. Ebbe beleegyezett, és megkaptuk a kulcsot

– mesélte Zoltán, aki párjával együtt boldogan közölte gyermekeikkel: megvan az új otthonuk. Sajnos azonban amikor be akartak költözni, már egy másik férfival találkoztak, aki épp akkor cserélte ki a zárat a lakás ajtaján.

– Amikor megérkeztünk, hogy a lakást birtokba vegyük, azt láttuk, hogy egy idegen férfi éppen zárat cserél. Kérdőre vontuk, ő pedig előadta, hogy elvesztette a kulcsát, és valaki visszaélt vele, mindenesetre a mi helyzetünk nem érdekli, mert az ingatlant nem kívánja kiadni. Hiába kértük, hogy jöjjön el velünk a rendőrségre, kijelentette, hogy nem szeretne az üggyel többet foglalkozni. Ez erősen gyanús – fogalmazott Zoltán.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatja.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.