Tovább folytatódik a parkolási mutyi Zuglóban

Ismét a csalásért elítélt Kupper András cégére bízta a parkolóautomaták üzemeltetését Zugló baloldali vezetése, így a 283 darab gépért az elkövetkezendő két és fél évben is a C-Ware Kft. fog felelni. Borbély Ádám szerint Zuglóban gyakorlatilag folyton-folyvást egyszereplős közbeszerzések valósulnak meg, evvel a helyi baloldal a Magyarországnak járó uniós pénzek folyósítását akadályozza.

Magyar Nemzet
2023. 07. 11. 20:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben az ellenzék egyszereplős közbeszerzések lefolytatásával támadja a kormányt – sőt az Európai Bizottság a hazánknak járó uniós pénzek folyósításához is ezek visszaszorítását várja – Zuglóban gyakorlatilag folyton-folyvást egyszereplős közbeszerzések valósulnak meg

 – hívta fel a figyelmet Borbély Ádám. A Fidesz XIV. kerületi önkormányzati képviselője szerint ezt a gyakorlatot lehetett látni a zuglói önkormányzatra és intézményeire vonatkozó új vagyon- és felelősségbiztosítási szerződés, valamint a parkolóautomaták üzemeltetésére kiírt közbeszerzés esetén is. Az önkormányzat vezetése pedig nem tesz semmit annak érdekében, hogy elkerülje az egy ajánlattevős közbeszerzéseket, evvel pedig a Magyarországnak járó uniós források kifizetését akadályozza – mutatott rá.

A közterületi parkolóórák üzemeltetése kapcsán Borbély Ádám elmondta: 

mivel nyílt európai uniós közbeszerzésről van szó, a tender kiírása szabályos volt, feltételeit azonban úgy határozták meg, hogy azokat gyakorlatilag csak a C-Ware Kft. tudja teljesíteni. A zuglói baloldal továbbá az idővel is trükközött, ami tovább nehezítette más cégek érvényesülését. 

Emlékezetes, hasonlóan trükközés folyt a most hatályát vesztő 2022-es közbeszerzési eljárás esetében is, amikor a képviselők mindössze húsz órával a döntés előtt találkozhattak az előterjesztéssel, a cégeknek pedig mindössze 51 napjuk volt arra, hogy az új szerződésre pályázzanak.

A fideszes képviselő kitért a 283 parkolóóra egyenkénti üzemeltetési költségeire, amely a korábbiakhoz képest olcsóbb, 38 395 forint lesz havonta. Borbély Ádám szerint mindez azt mutatja, hogy az előző tenderekben erősen túlárazott üzemeltetési költségek szerepeltek. – Nem csoda hát, hogy egyes baloldali képviselőknek, politikusoknak pálmafák nőnek a kertjében – jegyezte meg.

Borbély Ádám továbbá kijelentette: a helyi Fidesz tartózkodik, nem lesz partner Horváth Csaba közbeszerzéseiben. 

A zuglói baloldal bort iszik és vizet prédikál, zárt logikai buborékban tartja a választópolgárokat, semmit sem szégyell megcsinálni

 – hangsúlyozta a képviselő, aki szerint egyre abszurdabb, hogy miközben a baloldali pártok minden egyes testületi ülésen a koncért marakodnak, közben folyamatosan a Fideszre mutogatnak. Hozzátette, érdemes lenne Donáth Anna és Cseh Katalin momentumos európai parlamenti képviselőknek, illetve Dobrev Klára DK-s EP-képviselőnek zuglói elvbarátaik gyakorlatát vizsgálni vagy azt bepanaszolni az Európai Bizottságnál, mivel az önkormányzat vezetése semmivel sem viszi közelebb Magyarországot az uniós pénzekhez.

Karácsonnyal kezdődött 

Még Karácsony Gergely, Budapest jelenlegi főpolgármestere volt Zugló vezetője, amikor 2016 elején a fizetőparkolás bevezetése mellett döntöttek a XIV. kerületben. Ehhez parkolójegy-kiadó automaták beszerzésére és üzemeltetésére kellett megoldást találni, és végül a legkedvezőtlenebb ajánlatot tevő C-Ware Kft.-re esett a választás. Karácsonynak jogában állt volna megvétózni a parkolási szerződést és megakadályozni a kerület pénzének a széthordását, ám tartózkodott, nem szavazott a testületi ülésen a szerződéskötésről.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.