Újabb részletek derültek ki az Árpád hídon történt balesetről, megszólalt a rendőrség

Őrizetbe vették a baleset okozóját.

magyar nemzet
Forrás: Police2023. 07. 07. 14:28
null
Halálos baleset történt az Árpád hídon Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vették kórházi ellátása után a július elsejei Árpád hídi halálos baleset okozóját, aki vallomásában elismerte felelősségét – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője pénteken Budapesten. Balogh Ádám elmondta, hogy a Teve utcai közlekedési lámpa zöldre váltásakor két autó  szabálytalanul indulva száguldott az Árpád híd felé, azonban a spontán versenyben hárman vettek részt, egy Mercedes és két BMW. 

A Mercedes vezetője az Árpád hídi felüljáró után intenzív gyorsításba kezdett, a Népfürdő utca magasságában jobbra csúszott, amit igyekezett balra kormányozással korrigálni, de ennek ellenére is a szalagkorlátnak ütközött, amelyet át is szakított, így az éppen arra közlekedő 26 éves biciklist elgázolta, aki a kórházba szállítása után meghalt.  

„A baleset erejét mutatja, hogy miután a Mercedes nekiütközött a szalagkorlátnak, a tetejére borult és a tetején továbbpörögve hetven méter csúszott a Flórián tér irányába. Az elsőként érkező BMW még intenzív fékezéssel el tudta kerülni a további balesetet, azonban a másodikként érkező BMW már nem tudott megállni. Belerohant a Mercedesbe, így mind a BMW, mind a Mercedes sofőrje súlyos sérülést szenvedett – részletezte a közlekedésrendészeti főosztály vezetője.

Balogh Ádám kiemelte, hogy a baleset elkerülhető lett volna, és az a közlekedésbiztonság két súlyos kockázatára vezethető vissza: a versenyzésre és a sebességtúllépésre.

A igazságügyi műszaki szakértői vélemény szerint a balesetet okozó autó a sodródást megelőzően legalább óránkénti 137 kilométeres sebességgel száguldott és azt is megállapították, hogy az autó menetstabilizáló rendszere ki volt kapcsolva. Kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy az autó 33 éves vezetőjét halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják.

Borítókép: A baleset (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.