Vád alatt a gyermekotthon vezetője, aki 36 milliót tett zsebre a gyerekeknek járó ellátmányból

A férfi húsz évig vezette az intézményt, közben alaposan rászedte a fiatalokat.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 07. 12. 10:13
null
20220915 Budapest Pénz Forint - Euro Fotó: Vémi Zoltán VZ Világgazdaság VG Fotó: Vémi Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikkasztás miatt emeltek vádat az egyik Somogy vármegyei gyermekotthon korábbi vezetője ellen, aki a gyerekeknek járó ellátmányi pénzből 36 millió forintot tulajdonított el – közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség. Mint írták, a vádlott több mint húsz éve vezette az intézményt, feladatai közé tartozott a fenntartó által ellátmányként folyósított összegek kezelése, vagyis a célnak megfelelő felhasználása és az azzal való elszámolás is.

Az igazgató azonban a gyerekek helyett magát jutalmazta meg és a vezetői jogosultságaival visszaélve az otthon házipénztárából 2018-ban havonta két és fél millió forintot, majd 2019-ben négy alkalommal másfél millió forintot vett fel készpénzben. 

Az intézmény akkori vezetője arról is gondoskodott, hogy az eredetileg a gyerekek javára szánt zsebpénz, jutalom, ösztöndíj felhasználása legálisnak tűnjön, így az elsikkasztott 36 millió forint igazolására 16 alkalommal nyújtott be valótlan tartalmú nyomtatványokat a fenntartónak, míg a kitöltetlen okiratokat előre aláíratta a gondozottakkal.

A férfinak jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt kell felelnie. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Vémi Zoltán/Világgazdaság )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.