Varga Judit elbúcsúzott az Igazságügyi Minisztériumtól

A tárcavezető a mai nappal távozik a posztjáról, hogy a jövő évi európai parlamenti választás kampányára koncentrálhasson.

Magyar Nemzet
2023. 07. 31. 17:45
20200916 Budapest Varga Judit igazságügyi miniszter Fotó: Kurucz Árpád KA Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A mai nappal egy korszak véget ér. Életem egyik legmeghatározóbb élménye volt az Igazságügyi Minisztériumban megélt idő” – köszönt el Varga Judit a legújabb Facebook-bejegyzésében. A leköszönő igazságügyi miniszter elmondta, hogy büszkeséggel, köszönettel és örök hálával gondol munkatársaira.

Holnap egy másik, kihívásokat és sikereket ígérő világ kezdődik el. Köszönök mindent!

– írta közösségi oldalán Varga Judit.

A 2024-es EP-választásokon Varga Judit fogja vezetni a Fidesz–KDNP európai parlamenti listáját, ezért július 31-vel távozik a tárca éléről. Orbán Viktor felkérésére az igazságügyi miniszteri tisztséget a jövőben Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára tölti be.

A miniszterelnök abban állapodott meg az új igazságügyi miniszterrel, hogy egy tisztán igazságügyi tárcát fog vezetni, ezért Orbán Viktor kormányfő az európai uniós ügyek vitelével Bóka János államtitkárt bízta meg, aki miniszterként irányítja majd ezt a területet.

Borítókép: Varga Judit (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.