Varga Judittól búcsúzik az államfő

A távozó igazságügyi miniszter a Fidesz–KDNP európai parlamenti listáját fogja vezetni, utódja Tuzson Bence lesz.

Magyar Nemzet
2023. 07. 31. 8:10
Fotó: Grazmel-Photography Forrás: facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Köszönet Varga Juditnak a szolgálatért, erőt, kitartást a folytatáshoz neki és utódainak is – fogalmazott Novák Katalin köztársasági elnök, aki szerint a jövőben is szükség lesz a nőkre a magyar közéletben. 

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, a 2024-es EP-választásokon Varga Judit igazságügyi miniszter fogja vezetni a Fidesz–KDNP európai parlamenti listáját. A miniszter, aki nemrég tető alá hozta az igazságügyi csomag elfogadását és a decemberi megállapodást az Európai Bizottsággal, jelenleg pedig a 2024 második felében esedékes uniós elnökség szervezésén dolgozik, új feladatot kap a közeljövőben. Kormányközeli források megerősítették, hogy 

Varga Judit, aki már többször kinyilvánította, hogy jobboldali fordulatot vár a jövő évi EP-választásoktól, aktív szerepet fog vállalni az európai kampányban,

és a konzervatív erők megerősödéséért fog dolgozni.

Orbán Viktor felkérésére az igazságügyi miniszteri tisztséget a jövőben Tuzson Bencét, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára tölti be

A miniszterelnök abban állapodott meg Tuzson Bence leendő igazságügyi miniszterrel, hogy egy tiszta igazságügyi tárcát fog vezetni, ezért Orbán Viktor kormányfő az európai uniós ügyek vitelével Bóka János államtitkárt bízta meg, aki miniszterként irányítja majd ezt a területet. 

Bóka János miniszteri kinevezését az is indokolttá teszi, hogy 2024 második felében Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztét, így az új miniszter feladata az elnökségre való felkészülés koordinálása az ország uniós szövetségeseivel, illetve a kormányon belül a szaktárcákkal is.

Borítókép: Varga Judit és Novák Katalin (Forrás: Facebook)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.