Tuzson Bence lesz Magyarország következő igazságügyi minisztere

Orbán Viktor miniszterelnök tudomásul vette Varga Judit igazságügyi miniszter lemondási szándékát.

2023. 06. 28. 13:11
TUZSON Bence
Bicske, 2022. november 18. Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára sajtótájékoztatót tart a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésû országjáró sorozat rendezvénye elõtt Bicskén 2022. november 18-án. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök tudomásul vette Varga Judit igazságügyi miniszter lemondási szándékát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Hozzátette: a kormányfő az igazságügyi miniszteri tisztségre Tuzson Bencét, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkárát jelöli.

Ismert, Varga Judit lapunknak adott interjújában jelentette be, hogy július 31-ével lemond igazságügyi miniszteri pozíciójáról, hogy az egy év múlva esedékes EP-választások kampányára koncentrálhasson. Azt is mi írtuk meg elsőként, hogy a 2024-es választásokon Varga Judit vezetheti a kormánypártok választási listáját, erről egyébként a Fidesz vezetésének is döntenie kell még.

Tuzson Bence 51 éves, budapesti születésű politikus, jogász végzettséggel rendelkezik. Az augusztus 1-jétől várhatóan az igazságügyi miniszteri posztot betöltő politikus 2014 óta országgyűlési képviselő, eddig három alkalommal szerzett egyéni mandátumot a Pest vármegyei 5. számú választókerületben, amelynek a központja Dunakeszi.

Tuzson Bence
Tuzson Bence. Fotó: Tuzson Bence Facebook-oldala

A képviselőt először 2015-ben nevezték ki államtitkárrá, az akkor frissen megalakuló Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációs államtitkára lett. 2018-tól a Miniszterelnökségen volt közszolgálatért felelős államtitkár, majd 2020. január 3-ától ismét a kabinetirodát erősíti, kormányzati államtitkárként. 

Tuzson Bence házas, öt gyermek édesapja.

 

Borítókép: Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára sajtótájékoztatót tart a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat rendezvénye előtt Bicskén 2022. november 18-án. (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.