Nincs vége az ítéletidőnek, a fél országra kiadták a piros figyelmeztetést

Nagyméretű jég, szélvihar és felhőszakadás is előfordulhat.

Magyar Nemzet
Forrás: MET2023. 07. 13. 12:14
null
Nagykanizsa, 2022. május 16. Villámok cikáznak az égen Nagykanizsa felett 2022. május 16-án éjjel. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legvalószínűbb forgatókönyvek szerint délután nyugat, délnyugat felől heves zivatarok érkeznek. A leghevesebb zivatarok várhatóan rendszerbe szerveződve vonulhatnak a déli megyékben keleti irányba. Késő estére északnyugat felől nagyobb területen stabilizálódhat a légkör. 

Péntek hajnalban a zivatarok kelet felé elhagyják az országot.

A legintenzívebb cellák környezetében nagyméretű jég, szélvihar és felhőszakadás is lehetséges – írja bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Felhívták a figyelmet, hogy az előrejelzésben nagy a bizonytalanság, és előfordulhat, hogy a hevesebb zivatarok a határtól délre vonulnak el. Azt ajánlják, hogy érdemes figyelemmel kísérni a veszélyjelzési oldalt, ahol a riasztási térkép is látható.

Minden vármegyére elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben felhőszakadás miatt, magas középhőmérséklet miatt pedig Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád vármegyére.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.