Molesztálta női betegét egy budapesti orvos

Befejezték a nyomozást és vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek annak a férfinak az ügyét, aki vizsgálat helyett fogdosni kezdte a hozzá forduló betegét – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Munkatársunktól
Forrás: BRFK2023. 07. 31. 8:34
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség közlése szerint egy nő 2021. július 21-én lábzsibbadása és a lábában lévő bizsergő érzés miatt ment el egy fővárosi szakorvosi rendelőbe, ahol a rendelő háziorvosi ügyeletén lévő orvosnak elmondta a panaszait. 

A doktor, miután a panaszokat meghallgatta, megkérte a nőt, hogy feküdjön fel a kezelőágyra, majd vizsgálat helyett – orvosi hivatásából eredő hatalmi helyzetével visszaélve –fogdosni kezdte. A páciens ellenállt, mire az orvos közölte, hogy a vizsgálatot befejezte, és ellátás nélkül hazaküldte a nőt, aki panasszal élt a történtek miatt a betegjogi képviselőnél.

Az eset miatt büntetőeljárást indítottak, amely során a jemeni állampolgárságú orvost szexuális kényszerítés bűntett és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe is vették.

Kiderült az is, hogy a férfinak 2020. január 1. óta nem volt érvényes praxisengedélye. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.