A főpolgármester elindította a sarcdominót

A fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője szerint ami most következik, az a legsötétebb Demszky-korszakot idézheti.

Magyar Nemzet
2023. 07. 29. 10:22
null
Borítókép: Wintermantel Zsolt (Fotó: Bach Máté)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros nem tudja kifizetni a vízmű veszteségét, ezért a budapestiekre hárítanák azt – emelte ki a vízdíj tervezett drágulására reagálva Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője a Metropolnak. A politikus úgy fogalmazott:

a főpolgármester elindította a sarcdominót, a BKV jegyáremelésének bejelentése után elővezette a vízdíj várható drágulását is.

Wintermantel Zsolt szerint igaz a Karácsony Gergely vezette fővárosi csapatra is Margaret Thatcher mondása, vagyis hogy a baloldal előbb-utóbb mindig kifogy a mások pénzéből.

Az, ami most következik, a legsötétebb Demszky-korszakot idézheti, amikor is csőd közelébe kerül a város, egyre inkább hitelből él, és a városvezetés elkezdi a közműdíjakat évről évre emelni. Tarlósnak és a kormánynak köszönhetően a Demszky-éra után hosszú ideig nem volt erre példa, a jegyek ára sem változott. Karácsonyék viszont visszahozzák baloldali elődük módszerét. Kifogytak a pénzből, hűlt helye a több mint 200 milliárdos tartaléknak, amit Tarlós hagyott maga után, és elfogyott a rekordméretű adóbevétel. A főváros pedig a budapestiekre kezdi terhelni a megbukott városvezetésük következményét, miközben másra mutogat, mint egy gyáva gyerek

– emelte ki a frakcióvezető. A politikus hozzátette: „A magyar kormány nem támogatja, hogy a lakosságnak nagyobb terhet kelljen vállalnia. Semmilyen vízdíj- vagy rezsiáremelést nem támogat, így a főváros ilyen terveit sem”. 

Ahogy arról lapunk beszámolt, újabb megszorítást tervez Karácsony Gergely és a fővárosi vezetés. A BKK-jegyek árának 28 százalékos megemelését követően a fővárosi vízdíjak növelését is kilátásba helyezte Tüttő Kata főpolgármester-helyettes. Karácsony Gergely főpolgármester jobbkeze arra hivatkozott, hogy a Fővárosi Vízműveknél az előállítási költségek kétszer nagyobbak a bevételnél. A témában megszólalt  Barabás Richárd, a Párbeszéd, Karácsony Gergely pártjának szóvivője az ATV Nap Híre műsorában. A főpolgármester embere lényegében támadta a rezsicsökkentést, mert szerinte túl alacsonyak a lakossági gáz- és vízdíjak. 

Szerinte a magyaroknak a vízért a piaci árat kellett volna eddig is fizetniük, bármi is legyen az.

 

Borítókép: Wintermantel Zsolt (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.