A főváros érdeme az atlétikai vb – állítja önmagát dicsérve Karácsony

Vajon ha külföldről mondják, akkor Karácsony az olimpiarendezést is támogatná? – ezt a kérdést veti fel a Wintermantel Zsolt által közzétett mém. Karácsony Gergely mindenesetre egy lelkes posztot tett közzé az atlétikai vb után, melyben saját kulcsszerepét igyekszik hangsúlyozni.

Magyar Nemzet
2023. 08. 28. 13:57
Borítókép: Karácsony Gergely és Fekete-Győr András (Forrás: Karácsony Gergely Facebook-oldala)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magát sztárolja Karácsony Gergely, miután véget ért az atlétikai vb. 

A sportrendezvényt gyakorlatilag az utolsó pillanatig ellenző és ekéző főpolgármester közösségi oldalán elismerte, hogy a világbajnokság „igazán jól sikerült”, majd leszögezte, „a főváros támogatása nélkül nem lett volna atlétikai vb Budapesten”.

Karácsony azt is állítja, „helyes döntés volt, hogy Fővárosi Közgyűlés egyhangú szavazással támogatta az atlétikai verseny megrendezéséhez szükséges megállapodást”. Hozzátette, „most, a vb után az következik, hogy folytatódik a budapestiek egészségügyi ellátásának fejlesztése, és az atlétikai stadion az élsport után a tömegsport és a ferencvárosiak és a budapestiek szabadidős tevékenységeinek szolgálatába áll. Ebben állapodtunk meg, ehhez tartjuk magunkat. A maratoni futások alkalmával az egész világ megcsodálhatta gyönyörű városukat, a csodálatos Lánchidat. A sportünnepnek vége. Az egészségesebb és zöldebb Budapestért folytatott hosszútávfutás folytatódik.”

Nos, a főpolgármester nem mindig volt ennyire lelkes az atlétikai vb-t illetően, két éve még sportrendezvény ellen hergelt.

„Döntöttem a Diákvárosról, az atlétikai vb-ről és a budapesti közlekedést segítő intézkedésekről is” – írta két éve Karácsony Gergely. A főpolgármester bejelentette, hogy a Fővárosi Közgyűlésnek azt javasolja majd, hogy Budapest vonja vissza a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását. 

Karácsony Gergely

azzal is fenyegetőzött, hogy a megnyitó napján tüntetést szervez az atlétikai stadion elé, ha a kormány nem fizeti ki az Egészséges Budapest program forrásainak fennmaradó részét. A múlt hónapban Karácsony még azt is kijelentette, hogy nem vesz rész a világszerte közvetített sportesemény megnyitóünnepségén. Végül a főpolgármester úgy döntött, mindenképpen elmegy a világbajnokság megnyitójára, sőt a stadionba is beteszi majd a lábát.

Karácsony párttársa, Szabó Tímea is vehemensen állította korábban, ellenzik a rendezvényt. – Nem lesz atlétikai stadion! Orbán nem vonta vissza a Fudan-törvényt, ezért ma Karácsony Gergely kezdeményezte a stadion építésének a leállítását – közölte korábban a Párbeszéd politikusa.

Jöhet az olimpia? 

Nem kizárt, hogy Karácsony pálfordulása nem véletlen, Sebastian Coe, a Nemzetközi atlétikai szövetség vezetője ugyanis elismerően beszélt a budapesti atlétikai világbajnokságról. – Ez az első olyan világbajnokság, amely az elnökségem díja, hiszen a korábbi hármat megörököltem, ezért is különleges ez számomra. Jó partneri kapcsolatot építettünk ki Budapesttel, a magyar kormánnyal és a szervezőkkel, és a nagyon jó munkaerővel rendelkező országgal innovációra és ambiciózus hagyatékra törekedtünk, ami létre is jött. 

Nem emlékszem olyan világbajnokságra, amelyik ennél jobb volt a hangulatot illetően, ami a Nemzeti Atlétikai Központ kialakításának és annak is köszönhető, hogy nem csupán a magyar atléták szereplésekor szurkoltak hangosan a nézők

– mondta el a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke, aki arra is utalt, hogy Budapest szerinte az olimpiarendezésre is nagy reményekkel pályázhatna. 

Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi képviselőcsoportjának frakcióvezetője erre reagálva egy mémet tett közzé, melyet Karácsony Gergely és Sebastian Coe egy korábbi találkozójáról készült fotóból készítettek, és a budapesti olimpia megrendezését vetíti előre.

Ennyi! Ha külföldről mondják, talán elhiszi

– fejezte ki reményeit a fideszes politikus. 

Borítókép: Karácsony Gergely és az olimpiát megfúró Fekete-Győr András (Forrás: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.