A Liszt Ferenc reptéren is pusztított a tomboló vihar

Több órát is késhetnek a Ryanair különböző járatai az éjszakai vihar miatt.

Magyar Nemzet
2023. 08. 05. 15:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoly fennakadásokat és károkat okozott a szombat hajnali vihar a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren is – közölte a Budapest Airport Zrt. az MTI-vel. Mint írták, az ítéletidő miatt a repülőtér forgalmát 1.45 és 6 óra között fel kellett függeszteni, mert a biztonságos fel- és leszállás az időjárás miatt ellehetetlenült. Ennek következtében négy érkező járat – a Wizz Air Lisszabonból és Korfuból, a British Airways Londonból, az Air France Párizsból érkező járata – éjszaka nem tudott leszállni Budapesten, és kitérő városokban Debrecenben, Bécsben és Belgrádban szállt le.

A kora reggel induló járatok többsége késésekkel ugyan, de el tudott indulni, jelenleg egyes Ryanair-járatok esetében várható többórás késés, mert a légitársaság két, éjszaka Budapesten parkoló gépe megsérült 

– emelték ki. A repülőtér reggel 6 óra óta biztonságosan üzemel, ugyanakkor jelenleg csak az 1. futópályán zajlik a forgalom, mert a 2. futópályát még jelenleg is takarítják a vihar által ráhordott szennyeződésektől és sártól, illetve javítják a megrongálódott fénytechnikai berendezéseket. A 2. pálya nyitása a délelőtt folyamán várható – tették hozzá. A terminálépületekben több helyen is beázások keletkeztek, ezeket folyamatosan javítják a repülőtér munkatársai – írták. A javítási munkálatok a forgalmat nem akadályozzák.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Éberling András)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.