Egy migránsokkal teli furgonból ugrott ki a román embercsempész, hogy a rendőrök elől elmeneküljön +videó

A kisbusz szalagkorlátnak ütközve állt meg.

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség2023. 08. 24. 16:15
rendőrautó Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A forgalommal szembe hajtott fel egy embercsempész M5-ös autópályára, majd a mozgó kisbuszból a lehajtósávban kiugrott, hogy meglógjon a rendőrök elől – közölte az ügyészség

A román férfi március 31-én, a szerb–magyar államhatár közelében 17 Magyarországra tartó illegális bevándorlót vett fel az általa vezetett kisteherautóba. 

A férfi elindult velük az M5-ös autópályán Budapest irányába. 

Lajosmizse közelében a rendőrök meg akarták állítani, ő azonban a jelzés ellenére nem állt meg, menekülni kezdett, és nyomában a rendőrökkel lehajtott az autópályáról. 

Az irányítás nélkül maradt furgon pedig, 17 emberrel a rakterében, a forgalommal szemben begurult az autópályára, és ott a szalagkorlátnak ütközve állt meg. 

A balesetben személyi sérülés nem történt, de a gépkocsi rakterének térfogata a 17 személynek rendkívül szűk volt. Rosszul szellőzött, ott sem ülések, sem biztonsági övek nem voltak, emiatt a szállítás a migránsoknak jelentős testi-lelki gyötrelemmel járt.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség a férfit a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével és közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja, ezért vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és kiutasítás kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.