Tetejére állt furgonból szaladtak szét a migránsok Sopron közelében, miután egy román férfi megpróbálta lehagyni a hatóságokat + kép

Egy huszonhat éves román férfi vezette azt a furgont, amely egy személyautóval ütközött össze augusztus 22-én a reggeli órákban Kópháza és Sopron között.

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu2023. 08. 22. 17:51
Vinnytsia,,Ukraine;,March,20,,2021.,White,Mercedes,Sprinter,Maxi,On
1939824136 Fotó: Best Auto Photo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagy sebességgel közlekedő Mercedes Sprintert a 84-es főúton, a Készenléti Rendőrség győri egységének emberei észlelték, amelyet az osztrák–magyar határszakaszt ellenőrző munkatársak segítségével igyekeztek félreállítani, azonban 

a furgon vezetője nem működött együtt a hatóságokkal, ehelyett megpróbált elhajtani.

– adta hírül a Police.hu.

A furgon a 115-ös kilométerszelvénynél egy vele szemben közlekedő, osztrák rendszámú autónak ütközött, majd felborult. 

Az embercsempész, illetve 14 illegális migráns a rendőri intézkedés megkezdése előtt elszaladt, négy külföldi utas pedig a furgonban maradt.

Migránsfurgon, baleset, Police.hu
A tetejére állt furgon (Forrás: Police.hu)

A rendőrök egy drónt és keresőkutyát is bevetve hamar elkapták a furgon utasait. A sofőrrel szemben embercsempészés, közúti baleset okozása, illetve segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja miatt eljárás indult. Az illegális migránsoknak orvosi segítséget nyújtottak, majd meghallgatják őket, ezután a rendőrök mindegyiküket visszakísérik a az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.