A nyár nagyon bekeményít ezekben a napokban

Igazi strandidőre számítsunk, azonban 11 és 15 óra között a napokban is érdemes lesz kerülni a napozást, a nagyon erős ultraibolya-sugárzás miatt. A nyár egyik legforróbb hétvégéje jön most, akár 38 fok is lehet.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 08. 25. 16:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken és szombaton is napos idő várható fátyol-, illetve kevés gomolyfelhővel. Éjszakára nagyrészt kiderül az ég, de az északi tájakon időszakosan felhősebb körzetek is lehetnek. Néhol záporra, zivatarra pénteken leginkább északon és nyugaton, míg szombaton az ország északi harmadában kell számítani. A déli szél napközben megélénkül, éjszaka gyenge lesz, de zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat. Forró nyári hétvégére számíthatunk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 23 fok között várható.

 

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 32 és 38 fok között alakul.

Vasárnap is napos idő várható kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A minimum 17 és 24 fok között várható,

a maximum-hőmérséklet 33 és 38 fok között alakul.

Európa nagy részének időjárását továbbra is anticiklonális hatások határozzák meg, s a meleg, labilis légtömegben többfelé könnyen alakulnak ki záporok, zivatarok.

A Földközi-tenger partvidékének tágabb térségében még mindig tombol a kánikula, helyenként a 40 fokot is meghaladja a napi csúcsérték.

Egy jelentősebb ciklon örvénylik csak a Baltikum térségében, melynek frontrendszere a Skandináv-félsziget déli felén, valamint Nagy-Britanniában, Franciaországban és Németországban okoz csapadéktevékenységet.

Emellett hidegfrontjának előterében zivatarrendszerek is kialakulnak, melynek egy része hazánkat is elérte és az Észak-Dunántúlon többfelé záport, zivatar okozott.

A következő napokban ezen alacsony légnyomású képződmény előoldalán érkező egyre melegebb és szárazabb levegő fokozza a hőséget.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.