Akár százötvenezer forintot is kaphatnak a Mészáros Alapítvány ösztöndíjasai

Mintegy 140 ösztöndíjas hallgató részvételével lezajlott a Mészáros Alapítvány hetedik alkalommal megrendezett nagyszabású konferenciája Balatonalmádiban, ahol a legkiemelkedőbb diákelőadók különdíjat is kaptak.

Magyar Nemzet
Forrás: Mészáros Alapítvány2023. 08. 28. 14:06
SISA András
Balatonalmádi, 2023. augusztus 25. Sisa András, a Mészáros Alapítvány kuratóriumának tagja beszédet mond a Mészáros Alapítvány VII. konferenciájának megnyitóján Balatonalmádiban 2023. augusztus 25. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még magasabbra emelik a pályázható ösztöndíjak havi összegét a Mészáros Alapítványban  – jelentette be Sisa András kuratóriumi tag a Mészáros Alapítvány közleménye szerint.  

Mint azt megírtuk, a Mészáros Alapítványt azzal a céllal hozták létre 2016-ban, hogy ösztöndíjjal támogassa a felsőoktatásban tanuló hallgatókat. Az alapító Mészáros Lőrinc, aki szeretné ösztönözni a Vál-völgyi településeken élő fiatalokat arra, hogy egyetemi/főiskolás éveikben érdemi tudáshoz jussanak hozzá. 

A Mészáros Lőrinc által megálmodott Mészáros Alapítvány fennállása óta csaknem 1200, a Vál-völgyében ─ Felcsút, Alcsútdoboz, Tabajd, Vál, Vértesacsa vagy Kajászó községekben ─ élő, felsőoktatásban tanuló hallgató nyert ösztöndíjat több mint hétszázmillió forint nagyságrendben.

A pályázható támogatás alapösszege a következő tanévtől az eddigi havi 75 ezer forintról százezer forintra, a legjobban teljesítő hallgatók ösztöndíja pedig százezer forintról 150 ezer forintra növekszik. 

Az ösztöndíj elnyerésének egyik feltétele ─ a tanulmányi teljesítményen túl ─, hogy a diákoknak részt kell venniük évente egyszer az alapítvány konferenciáján, ahol az őket érdeklő legizgalmasabb és legaktuálisabb témákat jeles szakértőkkel járják körül előadások, illetve kerekasztal-beszélgetések formájában. 

Emellett pedig minden ösztöndíjasnak prezentációt kell beküldenie tanulmányi területének egy általa választott témájáról, kutatásáról. A Mészáros Alapítvány legfontosabb célja ugyanis az anyagi hozzájárulás mellett az, hogy érdemi tudás megszerzésére ösztönözze a hallgatókat a felsőfokú tanulmányaikban.

A komplex programsorozat részeként a pályamunkák benyújtói közül idén kilenc diákot választott ki a kuratórium, akik a konferencián is prezentálhattak egyetemi társaik előtt.

A személyes előadások során legkimagaslóbb teljesítményt nyújtó négy hallgatót pedig díjazták is. A kétnapos szimpózium kimagasló sikernek örvendett a résztvevő diákok körében, amely az ismeretek bővítésén túl kiváló alkalom volt a felhőtlen szórakozásra, a gondolatébresztő beszélgetésekre és új ismeretségek kialakítására is.

Borítókép: Sisa András, a Mészáros Alapítvány kuratóriumának tagja beszédet mond a Mészáros Alapítvány VII. konferenciájának megnyitóján Balatonalmádiban 2023. augusztus 25.(Forrás: MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.