Az elővásárlási jog miatt tört ki a bonyodalom Hevesben, a hoppon maradt vevő markolóval bontathatott el két ingatlant

Az esettel kapcsolatban rongálás bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás.

Magyar Nemzet
2023. 08. 19. 8:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagygomboson egy félhektáros terület eladásáról szóló szerződést függesztettek ki. A területen két kis nyaraló is állt. A földtörvény szerint hatvan nap van arra, hogy élni lehessen az elővásárlási joggal, amellyel én rendelkezem regisztrált földművesként, így benyújtottuk rá az igényt, hiszen a párommal szükségünk volt az említett területre a nyaralókkal együtt – fogalmazott a Heol.hu portálnak egy horti olvasó.

– Július 27-én meg is érkezett a határozat, amiben az szerepel, hogy számomra hagyták jóvá az adásvételt, egy másik vevőt elutasítottak, így én lépek a helyébe az adásvételben. Azonban még aznap a másik vevő – aki egy idős lőrinci nő – a fiával együtt autóba ült és eljöttek szüleimhez fenyegetőzni, hogy lépjünk vissza a párommal az adásvételtől. Azt mondták a szüleimnek szitkozódva, hogy lebontják a két nyaralót ami a telken van, sőt még a szüleim horti házát is felgyújtják. 

Legnagyobb döbbenetünkre a két nagygombosi nyaralót egy markoló – a szemtanúk szerint – július 29-re szinte teljesen elbontotta valaki kérésére 

– mesélte a horti olvasó történetet. Mint mondta, az ügyről értesítették a rendőrséget, a bontást pedig a szomszédok is látták. Olvasónk azt mondja, az idős nő ráadásul a történtek után a telefonban azt mondta, megtehette, hogy elbontatja a házakat, mert szerinte az övé. Olvasónk ugyanakkor kiemelte, hogy úgy tudja, a hölgy figyelmét felhívták rá, hogy ne nyúljon a telkekhez addig, míg a folyamat le nem zárul, s ez a szerződésében is szerepelt. Az esettel kapcsolatban a Heves vármegyei portál megkereste a rendőrséget, a korábbi tulajdonost és azt a nőt, aki szerette volna megvenni a telkeket.

– Az esettel kapcsolatban rongálás bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen a hatvani rendőrkapitányságon. A folyamatban lévő nyomozásra tekintettel bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni 

– válaszolta a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság megkeresésre.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.