Baleset miatt jelentősen nő a menetidő a békéscsabai vasútvonalon

A Keleti pályaudvarról Aradra indult Maros InterCity mozdonya Békéscsaba és Szabadkígyós között egy, a vasúti pálya felújításán dolgozó munkagép oldalát súrolta.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 08. 28. 15:44
Kétpó, 2023. július 10. A Szolnokról Békéscsaba-Lõkösháza irányába közlekedõ tehervonat július 9-én kisiklott egyik kocsija Tiszatenyõ és Mezõtúr között, Kétpó forgalmi kitérõnél 2023. július 10-én. A tehervonat 17 kocsis szerelvényének kilenc kocsija siklott ki, nyolc vagon és a mozdony a vágányon maradt. A vagonok közül ötben szállítottak veszélyes anyagot, ezek közül négy siklott ki. A kisiklott négy vagonból egy megsérült. A balesetben jelentõs mértékben károsodott a vasúti pálya és a felsõvezeték is, a kár az elõzetes számítások szerint több százmillió forint. MTI/Mészáros János Fotó: Mészáros János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baleset miatt jelentősen nő a menetidő a Békéscsaba–Lőkösháza, valamint a Békéscsaba–Mezőhegyes vonalszakaszon − közölte a Mávinform a honlapján hétfő délután.

Azt írták, a Keleti pályaudvarról Aradra indult Maros InterCity mozdonya Békéscsaba és Szabadkígyós között egy, a vasúti pálya felújításán dolgozó munkagép oldalát súrolta. A balesetben senki nem sérült meg.

Hozzátették: a két állomás között nem lehetséges a közlekedés, ezért Békéscsaba és Kétegyháza közé vonatpótlást szerveznek. A Mávinform tudatta azt is, a balesetben érintett vonat utasainak átszállítására, leszállítására nincs lehetőség, a vonat tovább fog közlekedni Szabadkígyósig.

A Békéscsaba–Lőkösháza vonalszakaszon, valamint a Békéscsaba–Mezőhegyes vonalon jelentősen nő az eljutási idő − írták.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Mészáros János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.