„Baranyi Krisztina bosszúhadjáratot folytat a Fidesz ellen”

A IX. kerületi Fidesz frakcióvezetője kiemelte: a polgármester majdhogynem örömtáncot járt, amikor kiderült, hogy letiltották a ferencvárosi Fidesz Facebook-oldalát.

Magyar Nemzet
2023. 08. 11. 7:55
Baranyi Krisztina
Budapest, 2019. július 4. Baranyi Krisztina független IX. kerületi önkormányzati képviselõ, a Kulcs a Városhoz, Kulcs a Közélethez Egyesület képviselõje a fõvárosi Csarnok téren tartott sajtótájékoztatón 2019. július 4-én. Baranyi Krisztinát javasolja közös ellenzéki polgármesterjelöltnek Ferencvárosban az LMP helyi alapszervezete. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerintem a Facebook-tiltással kapcsolatban a leggusztustalanabb, és akkor megpróbálok nagyon PC maradni, az az volt, hogy Baranyi Krisztina majdhogynem örömtáncot járt, amikor kiderült, hogy letiltották a ferencvárosi Fidesz Facebook-oldalát

− fogalmazott Gyurákovics Andrea, a Fidesz ferencvárosi frakcióvezetője a Mandinernek. A politikus elmondta, 

szerinte nagyon visszás ez a magatartás, s pontosan bizonyítja azt, hogy a magukat a szólásszabadság és az elfogadás felkent harcosainak feltüntető politikusok a szabadság és a pluralizmus legnagyobb ellenségei. 

Gyurákovics Andrea hozzátette: ő akkor sem lenne boldog, ha ez az eset egy baloldali képviselő vagy szervezet oldalával történne, azt gondolja, hogy egymás tisztelete alapvető dolog kellene hogy legyen.

Mint ismert, pár napja jelentős felháborodást váltott ki, hogy a Facebook váratlanul több helyi Fidesz-szervezet Facebook-oldalát elérhetetlenné tette.  A váci Fidesz oldala mellett a ferencvárosi Fidesz oldalát is blokkolta a közösségi médium; mindkét esetben megtörtént a panasztétel a Metánál, utóbbi már vissza is kapta az oldalát, a váciak esetében ugyanakkor még nincsenek új fejlemények.

A helyi viszonyokról a Fidesz ferencvárosi frakcióvezetője úgy fogalmazott:

 a polgármester bosszúhadjáratot folytat a Fidesz ellen, és a helyi közéletet az országos politikai konfliktusokkal mérgezi. Emlékeztetett, Ferencváros volt az egyetlen kerület, ahol elbukták a rezsitámogatást, mert nem adták be a papírokat. Elmondta, hogy a városrehabilitáció teljesen leállt, elfogytak az üres önkormányzati bérlakások.

 

Borítókép: Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.