Bedugult az M1-es és az M4-es, több kilométeres a torlódás

Helyzetjelentés a hazai utakról szerda reggel.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform, OKF, BRFK2023. 08. 16. 7:18
null
Hegyeshalom, 2018. január 6. Jármûvek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki. MTI Fotó: Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két személyautó szenvedett balesetet az M1-es autópálya Budapest felé tartó oldalán Herceghalom térségében. Az elsődleges adatok szerint a balesetben szerencsére senki nem sérült meg – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A 27-es kilométernél a belső sávot lezárták. Néhány kilométeres a torlódás, ezért aki teheti, Bicske és Herceghalom között válassza az 1-es számú főutat.

Az M4-es autóúton a főváros felé a 27-es és a 23-as kilométer között aszfaltoznak. A forgalmat a kollektorágra terelik. A reggeli erős forgalomban több kilométeres torlódás alakult ki.

Az M6-os autópálya Pécs felé tartó oldalán Dunaújváros közelében, a 73-as és a 75-ös kilométer között felújítási munka kezdődött. Ezért a 75-ös kilométernél az M8-as autópálya csomópontjában nem lehet le- és felhajtani. Kerülni az M6-os autópályán a 71-es kilométernél a Dunaújváros-centrum, valamint a 83-as kilométernél a Dunaföldvár-észak csomóponton keresztül lehet.

A 10-es főúton az ürömi elágazás közelében a 11-es és a 12-es kilométer között buszmegállót és gyalogos átkelőhelyet építenek. Napközben óránként 40 kilométeres sebességkorlátozást vezettek be, és útszűkületen kell áthajtani, ezért a reggeli és délutáni csúcsidőszakban torlódik a forgalom.

Az országos közúthálózaton napközben sokfelé dolgoznak az útpadka és rézsű helyreállításán. Az Útinform kéri az autósokat, hogy a mozgó tereléssel járó lezárásoknál fokozott óvatossággal vezessenek, figyeljék az előjelzéseket, és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.