Folytatódik hétvégén is a kánikula

Folytatódik a napos idő a hétvégén is.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 17. 15:43
hőség, meleg, kánikula, nyár
Budapest, 2023. június 20. Járókelõk hûsítik magukat egy szökõkútnál a belvárosi Szabadság téren 2023. június 20-án. Június 21. nulla órától június 23. éjfélig másodfokú hõségriasztást rendel el az ország egész területére az országos tisztifõorvos. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napos idős lesz a jellemző hétvégén, augusztus 20-án a legmelegebb órákban akár 30-35 Celsius-fok is lehet. Viszont helyenként még előfordulhat zápor, zivatar – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Pénteken az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap, és szórványosan várható zápor, zivatar, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

A változó irányú szél mérsékelt marad, viszont a zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között alakul.

Szombaton az éjszaka képződő pára- és ködfoltok reggeli megszűnését követően általában sok napsütésre lehet számítani gomoly- és fátyolfelhőkkel,

és helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Többnyire gyenge marad a légmozgás, de zivatarok környezetében megerősödhet a szél. A hőmérséklet hajnalban általában 17-22 fok között, a hidegre hajlamos helyeken 17 fok alatt várható. A csúcsérték 29 és 34 fok között valószínű.

Vasárnap napos időre van kilátás többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Az északkeleti, keleti tájakon néhol előfordulhat zápor, zivatar. 

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet általában 18 és 23, a hidegre hajlamos helyeken kevéssel 18 fok alatt várható. A csúcsérték 30 és 35 fok között valószínű.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.