Itt van a megoldás a vérszívók ellen

Az utóbbi időben a csapadékos időjárás miatt sok tenyészőhely alakult ki.

Magyar Nemzet
Forrás: katasztrofavedelem.hu2023. 08. 14. 14:23
szúnyog
Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak a héten hatvannyolc településen és Budapest XXI. kerületében kezdődik szúnyoggyérítés – adta hírül az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Csongrád-Csanád megye több településén és a Tisza-tónál lehet majd a gyérítést végző járművekkel találkozni. Kaposváron a múlt héten elmaradt kivitelezést pótolják.

Országos szúnyoggyérítési program 2023 (Forrás: Katasztrófavédelem.hu)

 

A korábbi csapadékos időjárás következtében számos területen alakultak ki csípőszúnyog-tenyészőhelyek. A folyók árterei, az állóvizek növényzettel benőtt szélei és a ház körüli kisvizek egyaránt ideális élőhelyet biztosítanak a szúnyoglárváknak.

Meleg időben akár egy hét alatt is képesek kifejlődni a vérszívók.

A kifejlett szúnyogok ellen a települések belterületén védekeznek platós gépjárműre szerelt permetező berendezésekkel. A készítményt finom permetként, nagyon alacsony dózisban juttatják ki az esti és éjszakai órákban, így a méhekre és más beporzó rovarokra nincs hatással.

A szúnyoggyérítés területi listája és az időpontok nyomon követhetők a katasztrófavédelem weboldalán.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.