időjárás 4°C Melinda , Vivien 2023. december 2.
logo

Bőrszerkós férfiakat mutattak az óvodásoknak

Munkatársunktól
2023.08.23. 10:38 2023.08.23. 10:44
Bőrszerkós férfiakat mutattak az óvodásoknak

Négyéves óvodásoknak mutattak be egy bőrruhás férfiakat ábrázoló Pride-könyvet – írta a Telegraph. A lap beszámolója szerint a szülők nem voltak túlzottan elragadtatva és aggodalmukat fejezték ki a hull-i Genesis Pre School munkatársainak, hogy nem gyerekeknek való tartalmakat ábrázolnak a képek. A szervezők viszont azzal védekeztek, hogy nincs miért aggódni, a kicsik úgysem értik még az erotikus és szexualizált ábrázolásokat.

Az óvoda egyik vezetője is nyugalomra intett, azt állította, hogy a könyv csupán „jelmezes embereket ábrázol”, és visszautasította azokat az aggodalmakat, hogy a képek nem megfelelőek.

A szülők azonban nem érték be egyik magyarázattal sem, az eset után több család döntött úgy, hogy intézményt váltanak. Az egyik szülő úgy nyilatkozott:

 Két olyan képet is látni a könyvben, amelyek részben meztelen, bőrfelszerelésben lévő férfiakat ábrázolnak. Az egyiken bőr lágyékkötő, a nyakán szegecses kutyanyakörv és térdig érő csizma van.

A szülők szerették volna, ha a szervezők bocsánatot kérnek a könyv tartalma miatt, mondván, egy gyermek értetlensége nem indokolja, hogy explicit képeknek tegyék ki őket. 

A házaspár azonnal kivette gyermekét az óvodából   Forrás: Telegraph.co.uk

Az óvoda kuratóriuma később közölte, a könyvet átmenetileg eltávolították az óvodából, amíg biztonsági ellenőrzést végeznek.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Hollie Adams)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.