LMBTQ-propaganda: Váratlan helyről érkeztek megsemmisítő mondatok

Talán a legrosszabb, legbelterjesebb társadalmi réteg az országban – így jellemezte Dancsó Péter a woke-ideológia magyar terjesztőit legújabb YouTube-videójában. Az egyik legnépszerűbb magyar influenszer gúnyos hangnemben beszélt a nemi szerepek felcserélődését kívánatosnak tartó genderőrületről és a woke-féle véleménydiktatúrát is bírálta. A videóhoz fűzött több száz hozzászólás túlnyomó többsége Dancsót méltatta a kiállásáért.

Munkatársunktól
2023. 08. 19. 10:30
null
Budapest, 2021. július 24. A 26. Budapest Pride résztvevõi vonulnak a Vámház körúton 2021. július 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szélsőséges LMBTQ-propagandát és a woke-ideológiát maró gúnnyal kifigurázó videót tett közzé pénteken az egyik legnépszerűbb magyar internetes tartalomgyártó. Figyelemre méltó, hogy a YouTube-on 1,22 millió követővel rendelkező Dancsó Péter a témával kapcsolatos legerősebb és leginkább kritikus állításait a rá egyébként jellemző kétértelmű ironizálás nélkül fogalmazta meg. Jó tudni: a youtuber rendszeresen érint társadalmi-közéleti kérdéseket, és véleményét általában ironiába, viccbe csomagolja. Mondandójának lényegét sokszor éppen annak ellenkezőjével fejezi ki, mutatja be. Itt azonban mintha nem erről lenne szó. Lássuk, mit is mondott Dancsó Péter!

A Videómánia nevű csatornájára feltöltött új felvételen az influenszer – Tucker Carlson egy Andrew Tate-tel készített interjúja kapcsán – úgy vélte, hogy a woke-ideológia az Egyesült Államokban napjainkra fősodorrá vált és ott ezen eszmék képviselői már jelentős társadalmi befolyással rendelkeznek.

Dancsó szerint „Magyarországon ez csak egy beszűkült belpesti szekta, akik a saját buborékjukban élnek”, ám azt is hozzátette, hogy ez a kör „talán a legrosszabb, legbelterjesebb társadalmi réteg az országban”. 

Az eközben mutatott bejátszásokban például a Molnár Áron nevű aktivista Falusi Mariannal közösen jegyzett, LMBTQ-témájú videoklipjéből, valamint a Gulyás Márton-féle Péntek esti Partizán egyik adásából bevágott részletek voltak láthatók.

Bár hazai vonatkozásban Dancsó elszigeteltnek nevezte a jelenséget, a „woke ideológia tökéletes díszpintyének” titulált Vivien&Norbi nevű tiktokker páros kapcsán már arról beszélt, hogy lassan ők számítanak az átlagnak. Szerinte „Vivi és Norbika már tökéletesen át lett programozva a mai ideológia szerint”. 

A duó videóiban a két influenszer olyan párt alkot, amelyben a nő hordja a nadrágot, az alárendelt szerepet játszó férfi pedig időnként nyafogással és toporzékolással reagál a különböző helyzetekre.

– Ez a woke-ideológia gyenge, elnyomott férfiakat szeretne létrehozni és erős, egyenlő, agresszív nőket. […] Milyen jó, hogy abban a korban élünk, hogy bárkiből lehet bármi. A férfiakból nők lesznek, a nőkből pedig férfiak – mutatott rá Dancsó Péter, aki azt is érzékeltette, hogy a tengerentúlon milyen méreteket ölt manapság a genderőrület. 

Az itt bevágott felvételen a Joe Biden elnök által az USA Közegészségügyi Szolgálata „első női négycsillagos admirálisává” kinevezett transznemű Rachel Levine arról beszélt, hogy az egészségügyi rendszer szerves részévé tenné a fiatalok gendermegerősítő (vagyis a nemváltoztató műtétet előkészítő) kezelését.

 

A népszerű influenszer arra is felhívta a figyelmet, hogy amennyiben „valaki nem felel meg a woke véleménydiktatúrájának, akkor bevetik ellenük a kedvenc fegyverüket, az erényjelzést”. Példaként említette olyan hírességek meghurcolását, mint Johnny Depp, vagy hozzátéve: „a társadalmi igazság kamu harcosai bárkiért eljöhetnek”. A folyamatosan bővülő LMBTQ betűszó kapcsán – amelyben olyan csoportok elnevezéseinek a kezdőbetűi szerepelnek, mint a transznemű vagy a queer – Dancsó gúnyosan megjegyezte, 

miként lehetnek ezek az emberek olyan kirekesztőek, hogy nem veszik számításba a kétszellemű pánszexuálisokat és a bizonytalan androgünöket?

 

A videó alatt szinte kizárólag pozitív, egyetértő kommentek találhatók, s a több száz hozzászólás jelentős része azért méltatta Dancsót, hogy volt mersze nyilvánosan elmondani a véleményét ebben a kérdésben. „Peti kitette az irányjelzőt. Óriási respect neki!” – írta az egyik kommentelő, de sokan reagáltak hasonlóképpen. A kommentek szerint az influenszer új követőkre is szert tett a kiállásával: „Megérte feliratkozni. Végre egy józan eszű ember a YouTube-on. Fontolgatom a csatornatagságot, mert egyre nagyobb érték ez a csatorna”. Többen arra célozgattak, hogy a közösségi médiumok moderálási gyakorlatában is megjelenő woke-nézetek jegyében esetleg cenzúrázhatják a szókimondó videót: „»Gyűlöletkeltő« tartalom. Már mentem is, mielőtt a sajtószabadságot hirdetők eltávolítják!”, továbbá „Húúúú ez ám a bátorság! Kíváncsi vagyok meddig lesz fent ez a videó. Nagy vagy Péter!!!!”, vagy a „Respect tesó, megleptél! Ha kenszeleznének megoldjuk”.

Borítókép: A 26. Budapest Pride résztvevői vonulnak a Vámház körúton 2021. július 24-én (Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.