Csípős éjszaka előtt állunk

Az ország egyes részein 9 foknál is hidegebb lehet a holnap hajnal.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MET.HU2023. 08. 07. 15:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma estig az Észak-Dunántúlon és az északi tájakon megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, gyenge intenzitású, időszakos eső is előfordulhat. Ezzel szemben máshol kevesebb felhőre számíthatunk, akár többórás napsütéssel és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat.

A nyugatias szél nagy területen lesz erős, az ország északi felén olykor viharos.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között valószínű. Késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

A zártabb felhőzet szakadozik, csökken, hajnalban már lesznek derült részek is. Fokozatosan csökken a csapadékhajlam, legkésőbb hajnalra mindenütt megszűnik a csapadék. Északkeleten és délnyugaton foltokban köd képződhet.

Az északnyugati szél a Dunántúl északi részein és a középső országrészben élénk marad, másutt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

Forrás: Met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, de a Dunántúl kevésbé szeles tájain, valamint az északi völgyekben néhány fokkal még ennél is hidegebb is lehet.

Holnap jellemzően gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű többórás napsütéssel, nyugat felől délután magasszintű felhőzet is érkezik. Csapadék általában nem lesz, de északon néhány helyen futó zápor, az északkeleti határ mentén esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. A nyugati, északnyugati szél a Délnyugat-Dunántúlt leszámítva élénk, helyenként erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.