Eladó egy zalai termálfürdő, ami már több mint tíz éve zárva tart + videó

A gelsei fürdő a hét medence mellett egy tanuszodát és egy wellness-részleget is magában foglal.

Magyar Nemzet
Forrás: Termál Online2023. 08. 04. 13:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eladó a hétmedencés Gelsi Termálfürdő, amely immár több mint tíz éve zárva tart. A Termál Online oldalon olvasható beszámoló szerint a fürdő építésének lehetőségét az teremtette meg, hogy a 2000-s évek elején termálkúttá alakítottak át egy 900 méter mély, meddő olajkutat, ami 40 fokos, magas jódtartalmú vizet adott. Az viszont nem volt ideális, hogy a település egymilliárd forintos kölcsönt vett fel a beruházásra.

A 2008-as világválság ugyanakkor egyre problémásabbá tette a hitel törlesztését, és az sem volt szerencsés, hogy helyben nem állt rendelkezésre kellő szálláskapacitás. A zalai Gelse község 2010-ben csődöt jelentett, a termálfürdőt egy időre bezárták, majd 2012-ben újranyitották, de nem működött sokáig. 

Több mint egy évtizede, 2012. november 20-án fogadtak utoljára vendégeket.

Néhány évvel korábban 940 millió forintért próbálták eladni a gelsei fürdőt, de nem jártak sikerrel. Most azonban a fürdő felbukkant az egyik ingatlanhálózat kínálatában, eszerint a jelenlegi tulajdonosa 600 millió forintért adná el. A gelsei fürdő a hét medence mellett egy tanuszodát és egy wellness-részleget is magában foglal.

Borítókép: A gelsei termálfürdő egyik medencéje (Forrás: Termál Online)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.