időjárás 4°C Melinda , Vivien 2023. december 2.
logo

Felvonták a nemzeti lobogót a Kossuth téren

Magyar Nemzet
2023.08.20. 08:17 2023.08.20. 10:09
Felvonták a nemzeti lobogót a Kossuth téren

Katonai tiszteletadás mellett, Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-i állami ünnepen, vasárnap reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. 

A lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a nemzeti lovas díszegység.

A ceremónián Novák Katalin mellett más közjogi méltóságok, továbbá Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Böröndi Gábor, a Magyar Honvédség parancsnoka, kormánytagok, más állami és katonai szervezetek képviselői, a diplomáciai testület tagjai, valamint érdeklődők százai vettek részt. A lobogó felvonása után a honvédtisztjelöltek teszik le esküjüket.

Az államalapítás és Szent István király emlékére augusztus 20. hivatalos állami ünnep. Országszerte ünnepségeket, kenyérszentelést és számos más rendezvényt szerveztek.

Borítókép: Zászlófelvonás (Fotó: Teknős Miklós)

 

Augusztus 20.

Soha nem nézték meg még ennyien a fővárosi tűzijátékot

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.