Idén is ötleteket várnak a fővárosi közösségi költségvetéshez

Egymilliárd forint sorsáról dönthet minden fővárosban élő vagy dolgozó, tanuló, 16. életévét betöltött ember.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 31. 14:21
null
Budapest, 2022. június 11. Budapest Fõváros Önkormányzata Fõpolgármesteri Hivatal épületének fõbejárata az V. kerületi Városház utcában. Az egykori Invalidus-ház, más néven Károly-kaszárnya monumentális barokk polgári épülete 1716 és 1727 között épült Anton Erhard Martinelli tervei alapján. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egymilliárd forint keretösszegű fővárosi közösségi költségvetés fejlesztési ötleteire szeptember 30-ig lehet szavazni – közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön.

Minden Budapesten élő vagy dolgozó, tanuló, 16. életévét betöltött ember voksolhat,

aki regisztrál az otlet.budapest.hu oldalon vagy felkeresi személyesen valamelyik szavazópontot a városban.

Az online és offline beérkezett szavazatok összesítését követően kategóriánként a legtöbb szavazatot kapott ötletek valósulhatnak meg a rendelkezésre álló keretösszeg erejéig.

A fővárosi közösségi költségvetés harmadik évében a városvezetés közlése szerint egyre több helyen jelennek meg a városban olyan fejlesztések, amelyek ötletei a városlakóktól származnak és annak megvalósítására is ők adták le a szükséges szavazatokat.

A közösségi költségvetés eddig megvalósult ötletei között sorolták a kutyaitatóval is ellátott ivókutakat, a több mint kilencven helyszínen felállított új kerékpártámaszokat, az óbudai legális graffitifalat, az idősotthonokban tartott állatterápiás foglalkozásokat, valamint az Üllői úton és a Váci úton kialakított védett kerékpársávot.

A Magyar Nemzet korábban beszámolt arról, hogy nem minden ötlet megvalósulását lehetett nyomon követni, és kérdéses, hogy az eddigi években rendre meghirdetett egymilliárd forintos keretösszeg miként hasznosult.

Borítókép: a Főpolgármesteri Hivatal (Forrás: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.