Alaposan elázhatunk, felhőszakadás miatt is kiadták a riasztást + videó

Helyenként zivatar is előfordulhat, sok helyen felhősen fog telni a péntek. Szombaton, a szabadtéri atlétikai világbajnokság nyitónapján még előfordulhat Budapest térségében zápor, de utána már napos, száraz idő várható.

Magyar Nemzet
Forrás: MET2023. 08. 18. 6:37
Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett pénteken több órára kisüt a nap, de időszakosan előfordulhatnak erősen felhős körzetek is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előre. 

Szórványosan várható zápor, zivatar, melyeket felhőszakadás kísérhet.

 

A változó irányú szél mérsékelt marad, viszont zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 28 és 33 fok között alakul. Késő estére 21 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

 

Kiadták a riasztást

A nap első felében elsősorban főleg a Dunától keletre, majd a déli óráktól elszórtan, az ország bármely pontján kialakulhat zivatar. A zivatarokat lokálisan felhőszakadás, ezen kívül átmeneti viharos széllökés, esetleg jégeső is kísérheti.

A napi középhőmérséklet a délkeleti országrészben 25 fok közelében alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhőszakadás miatt is adott ki elsőfokú, citromsárga riasztást az ország délkeleti tájaira.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Milyen idő lesz hétvégén és a jövő héten?

Szombaton, a szabadtéri atlétikai világbajnokság nyitónapján még előfordulhat Budapest térségében zápor, zivatar, majd csökken a csapadék esélye, és a jövő hét elején napos, száraz idő várható.

Még erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és a főváros térségében előforduló záport, zivatart elsősorban intenzívebb csapadék, illetve erős vagy viharos széllökés kísérheti.

Vasárnapra már jelentősen csökken a csapadék esélye,

 és várhatóan a jövő hét elején is napos, száraz időben lesz részünk. 

Az elemzés szerint a jövő hét második felében, csütörtökön, pénteken már lehet némi változás az időjárás jellegében, ekkor ismét növekszik a csapadék esélye, egyes forgatókönyvekben pedig lehűlés körvonalazódik.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.