Családbarát nyaralóhajózásokat tervez a Mahart

A külföldiek helyett a magyar családoknak akarnak kedvezni.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 17. 20:33
null
Budapest, 2022. április 16. A BKK hajója a Dunán a Vigadó téri hajóállomás közelében 2022. április 16-án. Április 29-tõl indul a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MAHART együttmûködésében a menetrend szerinti hajójárat a Duna fõvárosi szakaszán, amelyet a húsvéti hosszú hétvégén is kipróbálhatnak az utasok. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új stratégiát dolgozott ki a Mahart a Tisza-tavi és Tokaj térségbeli nyaralóhajózás fellendítésére: a globális események miatt elmaradó külföldi vendégek helyett a magyar családok kiszolgálására helyezi a hangsúlyt – közölte a Mahart Magyar Hajózási Zrt.

A Kiskörében lévő bázist átalakítják családbarát kikötő- és rendezvényközponttá.

 A magyar családok a programokkal maradandó élményt szerezhetnek, és közben megtapasztalhatják a Tisza-tó és Tokaj természeti értékeit – fogalmaztak.

Az állami tulajdonban lévő cég a továbbiakban szálláshelyként is hasznosítja a kikötőben álló hajókat, csapatépítésre pedig akár egy napra is kiad hajókat. 

Saját üzemeltetésben megnyitották a Lábasház büfét, hasonlóképpen működtetik a kilátót, a szolgáltatások bővítése érdekében pedig beszereztek húsz összecsukható, hajón szállítható kerékpárt és tíz kenut is. 

Az átalakításoktól azt várja a Mahart Zrt., hogy az üzleti eredményei folyamatosan javuljanak. A cég beszámolója szerint az idei szezonban eddig 142 hajókiadás történt, átlagosan négy napos bérleti idővel; gyakoriak voltak a last minute foglalások. Felidézték, hogy  2017-ben fogant meg a Tisza-tavi és Tokaj térségbeli nyaralóhajózás ötlete, mint olyan szolgáltatásé, amely a térségbe vonzza a külföldi turistákat. 

A program megvalósítására 4,9 milliárd forintot biztosított a kormány.

A szolgáltatást 2020-ban tesztelték, amikor Európában és az egész világon leálltak a nemzetközi utazások a járvány miatt. A turisztikai forgalom az azt követő évben sem lendült fel, majd 2022-ben kitört a háború Ukrajnában, a nyaralóhajózás ilyen értelemben kedvezőtlen feltételek között kezdte meg a működést.

Borítókép: illusztráció (Forrás:MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.