Hajóval is lehet érkezni a budapesti atlétikai világbajnokságra

Látványos és kényelmes formában érkezhetnek a jövő szombaton kezdődő budapesti atlétikai világbajnokságra azok, akik a hajózást választják. A Mahart, együttműködésben a szervezőbizottsággal a vb összes versenyprogramja idején folyamatos hajójáratokat üzemeltet a Batthyány tér és a Müpa hajóállomás között, ahonnan rövid sétával elérhető a Rákóczi híd közelében található Nemzeti Atlétikai Központ bejárata. A hajójáratok menetideje mindössze tizenöt perc.

Magyar Nemzet
2023. 08. 13. 12:08
Fotó: Origo/CsudaiSándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Fontos közlekedési eszköz lesz a hajó, hiszen a világbajnokság helyszíne közelében rendkívül korlátozottak a parkolási lehetőségek. Mindenkinek ajánlom, hogy válassza a tömegközlekedést, érkezzen például a világ egyik legszebb villamos útvonalán a 2-es villamossal, a gyors és nagy kapacitású 1-es villamossal vagy éppen hajóval, aminél hangulatosabbat, szebbet nem is lehetne elképzelni, ráadásul még gyors is – mondta Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója a világbajnokság ma délelőtti sajtótájékoztatóján.

Augusztus 19. és 27. között minden nap, a versenyek időszakához igazodva közlekednek majd a hajójáratok, kivéve augusztus 20-án este, amikor a tűzijáték miatt nem járnak a hajók. A megnyitó napján, augusztus 19-én már reggel 8-kor indul az első járat a délelőtti versenyekre, ahol többek között Halász Bencének lehet majd szurkolni. Az este 18 órakor kezdődő megnyitóra és az esti programokra készülők 16.30-tól szállhatnak fel az első hajóra a Batthyány téren. A hajóra napijeggyel lehet felszállni, amely 1500 forintba kerül és az adott napon korlátlan számú utazásra érvényes.

Amint arról már korában beszámoltunk, a MÁV–Volán-csoport kedvezményes, oda-vissza 2023 forintos jegyeket vezetett be az atlétikai vb idejére. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a világbajnokságra érkező napi több tízezer néző a lehető legegyszerűbben, környezetbarát módon és elérhető áron tudjuk eljutni.

A vb-re belépőket a Jegy.atlétikaivilágbajnokság.hu weboldalon lehet vásárolni. A délelőtti jegyek egységesen háromezer forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen kilenc esti és öt délelőtti program lesz a világbajnokság alatt, és hat ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfimaraton 27-én reggel 7-kor rajtol.

Az atlétikai világbajnokság hírei ITT találhatók meg.

Borítókép: A Nemzeti Atlétikai Központ hajóval is megközelíthető lesz (Fotó: Origo/Csudai Sándor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.