Éjszakai vihar: leszakadt vezeték, sínre dőlt fa, áramkimaradás, a budapesti elővárosi vasútvonalakon jelentősek a késések

Budapesten több elővárosi vasútvonalon nem vagy csak korlátozottan lehetséges a vonatközlekedés. Az átvonuló vihar miatt fák dőltek a sínekre, felsővezetékek sérültek meg egy-egy szakaszon.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 05. 7:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztattak, hogy szombat kora hajnaltól jelentős késésekkel közlekednek a vonatok a Budapest–Újszász–Szolnok, a Budapest–Hatvan, a Budapest–Veresegyház–Vác és a Budapest–Cegléd vonalon – közölte a Mávinform szombaton hajnalban.

Maglód és Rákoshegy állomások között felsővezetéki zárlat akadályozza a vonatközlekedést. Maglód állomáson nem működik a biztosítóberendezés, itt sem közlekedhetnek a vonatok. Az utasokat pótlóbusz szállítja Mende és Rákos között.

Aszód és Galgamácsa között nincs vonatközlekedés, a vasúti pályára dőlt fa miatt leszakadt a felsővezeték.

Ferencváros és Kőbánya-Kispest között mindkét vágányon felsővezetéki hiba van, a vonatok nem közlekednek. Ez a székesfehérvári G43-as vonatoknál okozhat kimaradást, késést.

Kőbánya-felső és Rákos között mindkét vágányon fadőlés miatt szünetel a vonatközlekedés. A Budapest–Hatvan–Miskolc, illetve a Budapest–Újszász–Szolnok vonal vasúti közlekedésében késések, járatkimaradások várhatók.

Pestszentlőrinc és Vecsés között csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok felsővezetéki zárlat miatt. A Budapest–Cegléd–Szolnok elővárosi vonatok, továbbá a szegedi és a nyíregyházi távolsági, InterCity és InterRégió vonatok hosszabb menetidővel közlekednek.

Pestszentimre-felső és Kispest állomás között nem közlekedhetnek a vonatok a vasúti pályára dőlt villanyoszlop miatt. A Budapest–Lajosmizse vonalon megnő az eljutási idő.

A Keleti pályaudvar és Ferencváros között fadőlés miatt a felsővezetékben nincs áram, a győri és a pécsi távolsági vonatok hosszabb menetidővel közlekednek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MÁV/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.