Gyújtogatás a debreceni Virágkarneválon, elkapták a feltételezett elkövetőt

A debreceni rendőrök rövid időn belül elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint megrongált egy karneváli díszt.

Magyar Nemzet
Forrás: Rendőrség, HAON2023. 08. 18. 22:49
A felgyújtott virágdísz helye a debreceni Kossuth téren Forrás: HAON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bejelentés érkezett a rendőrségre nem sokkal este hét óra után arról, hogy egy férfi meggyújtott egy karneváli díszt a debreceni Kossuth téren.

A rendőrök haladéktalanul a helyszínre siettek, és elfogták a feltételezett elkövetőt. A hatvanöt éves férfit előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, és megkezdték az elszámoltatását.

Rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul büntetőeljárás az ügyben. Személyi sérülés szerencsére nem történt – közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

Pillangódísz égett az Aranybika mellett

A Hajdú-Bihar Vármegyei Hírportál információi szerint a debreceni Aranybika épülete mellé kitett, virágból készült nagy pillangódísz égett le teljesen. Az egyik helyi Facebook-csoport közzétett egy képet, amin jól látszik, hogy a korábban kék színű pillangóformának csak a váza maradt meg, az elégett díszítés ez alatt hevert a földön.

A vármegyei katasztrófavédelem arról tájékoztatta a lapot, hogy az esethez riasztották a tűzoltókat is, de mire kiérkeztek, már nem égett a dísz. A tűzoltók lefolytatták a tűzeseti helyszíni szemlét.

Egy kommentelő így idézte fel az esetet:

Egy zavart személy a dísz mögé szaladt, meggyújtotta a díszt, ami azonnal lángba borult, aztán behúzódott az Aranybika terasza alá, és ott nevetett meg a fejét ütötte… úgy szóltunk többen is a biztonságiaknak, mivel pont ott álltunk a dísz mellett! Egy pillanat volt az egész… de utána még a starbucks-os kis dísztujákat is meg akarta gyújtani!

A megrongálódott vázat az esti órákra elszállították a helyszínről, valamivel este kilenc óra után már csak a térkövön lévő égésnyomokat találta meg a lap munkatársa az Aranybika melletti díszbokor tövében.

 

Follow the Flow után Welhello, vasárnap felvonulás

Ezen a héten rendezik meg Debrecenben a hagyományos Virágkarnevált. Vasárnap kilenc órakor kezdődik a híres felvonulás, a Rózsa utcától fognak haladni a virágokkal feldíszített kocsik, egészen a Nagyerdei Stadionig, ahol kiállítják a díszeket.

Számos más program is várja az érdeklődőket, a Kossuth téren koncerteket rendeznek. Pénteken estére hirdették meg a Follow the Flow koncertjét, szombaton pedig a Welhello lép színpadra.

Borítókép: A felgyújtott dísz helye a Kossuth téren (Fotó: HAON)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.