Háborúpárti egyeztetésen vett részt Dobrev Klára

Bár kezdetben nem lehetett tudni az esemény célját, de a közösségi médiára feltöltött fotókból kiderült: az amerikai nagykövet az elfogultan háborúpárti amerikai kongresszusi demokrata képviselővel, Jason Crow-val szervezett találkozót Dobrev Klárának.

Magyar Nemzet
2023. 08. 31. 16:22
dobrev klára, pressman, jason crow Forrás: Dobrev Klára Facebbok oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A radikális háborúpártiságáról híres Jason Crow Magyarországon tárgyalt Dobrev Klárával, erről az amerikai nagykövetség, valamint a demokrata politikus is beszámolt a közösségi oldalán. 

A David Pressmannel való tárgyalás valódi oka tehát a háborúpárti Crow-val való egyeztetés volt.

Crow a magyarországi látogatásról tett bejegyzésében hangot adott annak, hogy Ukrajna támogatása miatt érkezett, viszont Presmann ezt elhallgatta, ő kizárólag a bilaterális és a civil kapcsolatokról írt. 

Az Amerikából érkezett képviselő azonban szélsőségesen háborúpárti, többször hangoztatta, hogy támogatja a fegyverek küldését Ukrajnának.

Nyíltan vállalja nézeteit, miszerint célja minél több lőfegyver szállítása minél gyorsabban, és ennek érdekében folyamatosan együttműködik a Biden-adminisztrációval.

Ahogy arról a Politico is beszámolt, Crow vezetésével több képviselővel együtt Bidennek címzett levelekben kérték fegyverek, lőszerek, rakéták, tankok és F–16-os vadászgépek küldését. 

Az F–16-osok kapcsán egy lőszerküldési programot is követel, valamint hogy az USA pilótákat és karbantartókat képezzen ki, illetve a komlett repülőgép-karbantartást szervezze meg.

Borítókép: Dobrev Klára egyeztet David Pressman nagykövettel és Jason Crow demokrata képviselővel (Forrás: Dobrev Klára Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.