David Pressmannal találkozott Dobrev Klára

Nem tudni, mi hangzott el azon a találkozón, amelyen Dobrev Klára vett részt az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén. A hivatalos közlés szerint a tegnap Magyarországra érkező Jason Crow demokrata képviselő tájékozódik az itteni politikai helyzetről, a tárgyaláson ő és David Pressman fogadta a DK-sokat, Dobrev mellett Eörsi Mátyás is részt vett az eligazításon.

Magyar Nemzet
2023. 08. 31. 9:08
Dobrev pressman
Fotó: Janka Szitas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

David Pressman nagykövettel egyeztetett Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője és árnyék-miniszterelnöke az amerikai nagykövetségen. – A magyar politikai spektrumot jellemző sokszínű nézetekről folytatott eszmecserét Dobrev Klára az amerikai nagykövettel – olvasható a budapesti amerikai nagykövetség Facebook-oldalán, ahol képeket is megosztottak a tárgyalásról.  A találkozón jelen volt Jason Crow amerikai demokrata képviselő, aki a Trump ellen indított impeachment eljárás egyik meghatározó alakja volt. A nagykövetség beszámolója szerint az ő budapesti látogatása volt a Dobrev Klárával való egyeztetés apropója. 

A DK árnyékkormányának vezetője mellett az egykori SZDSZ-es, ma DK-s politikus, Eörsi Mátyás is jelen volt a találkozón.

Jason Crow üdvözlésekor Pressman úgy fogalmazott: 

Számos magyar kormányzati és politikai vezetővel, civil szervezettel és külpolitikai szakértővel folytatott találkozója kulcsfontosságú kérdésekben fogja erősíteni az amerikai–magyar bilaterális kapcsolatokat.

 

Tucker Carlson: David Pressman nem nagykövet, hanem politikai aktivista

– Nem az amerikaiak érdekeit képviseli Magyarországon az Egyesült Államok budapesti nagykövete – nyilatkozta a Mandinernek adott interjújában Tucker Carlson, aki a napokban Budapestre látogatott. – Szégyellem magam, hogy egy olyan ijesztő kis szürkeséget küldtünk ide az Egyesült Államokat képviselni, mint David Pressman – jelentette  ki a médiaszemélyiség, aki a Millenárison tartott előadásában az amerikaiak nevében elnézést is kért a magyaroktól a nagykövet viselkedéséért. 

Véleménye szerint egy diplomatának nem az a feladata, hogy a másik ország kultúráját leépítse, kritizálja, hanem hogy a két ország kapcsolatát és kommunikációját erősítse. Amit Pressman tesz, az politikai aktivizmus, ami Carlson véleménye szerint korábban soha nem fordult elő. Éppen ezért a jelenlegi amerikai nagykövetet ki kellene rúgni a viselkedéséért – állapította meg. 

Dobrev építené az amerikai szövetséget

– Budapesten tájékozódik Jason Crow demokrata kongresszusi képviselő – ezekkel a szavakkal számolt be közösségi oldalán a találkozóról Dobrev Klára is. A DK árnyék-miniszterelnöke örömmel találkozott a demokrata politikussal és David Pressman nagykövettel. 

„Amerikának tudnia kell, hogy a magyarok számára fontosak a transzatlanti kapcsolatok, és az árnyékkormány nem rombolja, hanem építi a szövetségeket. Ez szolgálja ugyanis a magyar emberek érdekét” – írta szűkszavú bejegyzésében Dobrev Klára.

Dobrev Klára tárgyal. Forrás: Amerikai nagykövetség

A tárgyalásról egyébként nem csak információkat nem osztott meg a DK-s képviselő, de a jelek szerint fotós sem lehetett velük ott a tárgyalóteremben, a nagykövetség által közzétett képeket közölte újra Facebook-oldalán.

Többször találkozott már ellenzéki politikusokkal Pressman

Nem Dobrev Klára az első ellenzéki politikus, aki helyet kapott Pressman asztalánál. Áprilisban a zsidó származású országgyűlési képviselőket korábban listázni akaró Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke is részt vett a nagykövet széderestjén. A nagy port felvert eseményen jelen volt még többek közt Heisler András, a Mazsihisz volt elnöke, illetve Nagy Ervin színész is. Emlékezetes, a most kipában tetszelgő európai parlamenti képviselő, pártelnök még országgyűlési képviselőként arról szónokolt a parlamentben, hogy 

pont itt lenne az ideje annak, hogy felmérjük, hogy az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára.

Heisler András a vacsora után azt mondta, előzetesen nem tudta, hogy kik lesznek jelen a vacsorán, elvégre egy meghívott részéről nem illik vendéglistát kérni a meghívótól, ráadásul a diplomáciai életben a meghívók többnyire tekintettel vannak az érzékenységekre. Mint fogalmazott, 

csak a helyszínen konstatálta, hogy az ültetési rend szerint éppen vele szemben a Jobbik elnöke, Gyöngyösi Márton kapott helyet.

Leszögezte, Gyöngyösi Márton személye továbbra sem kívánatos zsidó körökben.

Borítókép: Dobrev Klára David Pressmannal (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.