Hatalmas mennyiségű marihuánára csapott le a rendőrség a határnál

Mesterien rejtették el a drogot, de a nyomozók eszén nem tudtak túljárni.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2023. 08. 25. 10:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Százötven kilogrammnyi marihuánát találtak egy kávéőrleményt szállító kamionban a letenyei határátkelőhelyen – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI).

Még hétfőn találták meg a félmilliárd forint értékű drogot, ami Magyarország egyik legnagyobb kábítószerfogása.

A győri nyomozók a külföldi kollégáiktól kapott jelzés alapján hétfő délben értesítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt arról, hogy Szlovénia felől egy gyanús kamion érkezik.

A hatóság munkatársai megfúrták a kamion vontatmányának platóját, és abból kábítószergyanús anyag szivárgott ki, így a kávéőrleménnyel teli járművet teljesen átvilágították. 

Miután az árut lepakolták, a plató alsó részében, mintegy 10 méter hosszan mesterien kialakított rejtekhelyeket találtak.

Fotó: Police.hu

A kamion gyomrában található rekeszekből 150 kilogrammnyi, fóliába csomagolt, kábítószergyanús anyag került elő. A rendőrség az egész rakományt lefoglalta, 

ezzel mintegy 150 000 adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg.

Az illegális rakománnyal teli gépkocsi Spanyolországból indult, majd komppal jutott át Olaszországba, ahonnan Szlovénián keresztül lépett be Magyarországra. 

A KR NNI győri nyomozói az 58 éves bolgár sofőr ellen kábítószer-kereskedelem bűntett miatt eljárást indítottak. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását a Zala Vármegyei Főügyészségen, amit időközben a Zalaegerszegi Járásbíróság el is rendelt.

Az ügyben a magyar hatóságok az Europol és az Eurojust bevonása mellett folytatják a megkezdett munkát annak érdekében, hogy kiderítsék, a szállítmány mögött ki vagy kik állhatnak, és mi volt a pontos úti cél.

Borítókép: Az elfogott kamion (Forrás: Police.hu)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.