Karácsony eddig követelte, szabotálta, most büszkélkedik a vadiúj traffipaxokkal

Bejegyzésében, nem túl elegánsan, azonnal hárítással indítja mondanivalóját a főpolgármester.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Karácsony Gergely Facebook oldala2023. 08. 14. 17:11
null
Pécs, 2016. április 21. Egy rendõr a Véda automata közlekedés-ellenõrzési rendszer egyik sebességmérõjével a 6-os fõúton, Pécs határában 2016. április 21-én. Csaknem kilencszáz magyarországi helyszínen ellenõrzi a rendõrség a sebességhatár túllépését reggel hat óra óta 24 órán keresztül a Speedmarathon nemzetközi akció keretében. MTI Fotó: Sóki Tamás Fotó: Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest negyvenöt sebességmérő kamera telepítését kezdte meg a rendőrséggel együttműködve – közölte Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán.

Mint ismert, az utóbbi időben közlekedési balesetek sora rázta meg a fővárost, gondoljunk például az Árpád hídi gázolásra, amely feltehetően egy gyorsulási verseny következtében történt. 

A főpolgármester szerint a sebességmérők kihelyezése nem önkormányzati feladat, a halálos balesetek számának csökkentéséhez több kamera kell városszerte. Ebből viszont nem fél politikai tőkét kovácsolni: az Árpád hídi gázolás kapcsán közösségi oldalán azt írta, hogy szerinte rendszerszintű problémáról van szó, ugyanis ha lennének sebességmérő kamerák és szigorú büntetések, akkor nem fordulhatnának elő ilyen balesetek.

Ezek hiányáért a főpolgármester a kormányt hibáztatja, ugyanakkor hónapok óta nem válaszolt a BRFK-nak arra a levelére, amelyben a rendőrség négy traffibox kihelyezéséhez kért segítséget, az emberei pedig nem oldották meg a rendőrség kéréseit.

A főváros feladata ezekkel csupán annyi lett volna, hogy kiépítsék a megfelelő talapzatot és biztosítsák az áramellátást.

Karácsony hangoztatott célja, hogy senki ne haljon meg közlekedési balesetben Budapesten. 

Már negyedik éve főpolgármester, azonban a számok nem a meghirdetett politikát tükrözik. 

A KSH adatai szerint a fővárosban 2019-ben 3810, 2020-ban 2955, 2021-ben 2997, tavaly pedig 3132 baleset történt.

Már főpolgármesteri ciklusának végéhez közeledik Karácsony, de ráhárítva a felelősséget az államra és a kormányra, még mindig nem mutatott fel számottevő eredményt az ügyben.

Borítókép: illusztráció (Forrás: MTI/Sóki Tamás)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.