Csaknem kétmillió forint értékben lopott egy stadionból a salgótarjáni fiú, letartóztatták

A lopás mellett a társaival még több mint két és fél millió kárt is okoztak.

Magyar Nemzet
Forrás: Nógrád Vármegyei Főügyészség2023. 08. 31. 13:02
Rendőrök, bilincs Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztatták a tizennyolc éves salgótarjáni fiatalt, aki társaival betört egy stadionba és egy vállalkozóhoz is – adta hírül az Ügyészség. A fiatalkorú gyanúsított és társai 2023 márciusában betörtek egy salgótarjáni stadionba úgy, hogy az ajtón található rácsot befeszítették, majd az ajtót is benyomták. 

A többszintes főépületben a falakból kiszaggatták az elektromos vezetékeket,

valamint 27 darab csaptelepet, egy routert, mozgásérzékelő lámpákat, rácsokat, csatornafedeleket és többméternyi lefolyócsatornát zsákmányoltak, közben több tárgyat is megrongáltak. 

A melléképületbe ugyanígy jutottak be, onnan további nagy mennyiségű kábelt, a pálya öntözéséhez szükséges kellékeket, tartóállványt, körülbelül 500 méternyi tömlőt, kéziszerszámokat loptak el.

A fiú egyik társával július végén egy helybéli vállalkozó telephelyéül szolgálató ingatlanba is betört,

onnan egy benzinmotoros fűkaszát, akkumulátoros fúrógépeket, flexet, fűrészeket, rezgőcsiszolót és 30 méternyi réz hegesztőkábelt emeltek el.

Forrás: Ügyészség.hu

A gyanúsítottak a lopásokkal összesen 1 939 000, a rongálásokkal további 2 505 000 forintos kárt okoztak.

A fiatal fiú ellen több büntetőeljárás is folyamatban van, elfogásakor az őt igazoltató rendőröknek álnéven mutatkozott be, így próbált kibújni a felelősségre vonás alól.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nagyobb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként a 18 éves fiút, az ügyészség a bűncselekmények különös tárgyi súlyára figyelemmel, a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt kezdeményezte a letartóztatását.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.