Külföldi férfi akart megerőszakolni három nőt augusztus 20-án, egyiküket meg is ütötte

Az egyiket megsimogatta, a másikat megütötte, a harmadikat fogdosta és le akarta venni a ruháját.

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség2023. 08. 25. 16:49
null
Budapest, 2023. augusztus 20. Tûzijáték Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján, 2023. augusztus 20-án. Elõtérben az Erzsébet híd. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A  Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint egy borsodi kisvárosban tartott augusztus 20-i rendezvényen – trágár kifejezések használata mellett – megragadta és fogdosni kezdte a sértettet, majd a földre húzva megpróbálta alsóruházatát levenni – tájékoztatott az ügyészség. A sértett segélykiáltását észlelték a vele egy társaságban lévők, odasiettek, így a gyanúsított távozott a helyszínről.

A férfi pár perccel később két másik sértetthez ment oda, egyiküket simogatni kezdte, majd a másik sértettet – miután az rászólt a férfira és nem hagyta magát megcsókolni – 

egy alkalommal ököllel megütötte, úgy, hogy a nő feje a kerítésnek ütődött.

A gyanúsított ekkor megpróbálta a sértett ruházatát felhúzni, de ez sem sikerült, mert a közelben lévők ezt észrevették, így a férfi ismét elszaladt a helyszínről.  

A terhelt cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet szexuális erőszak bűntettének kísérlete, garázdaság bűntette, könnyű testi sértés és szeméremsértés vétsége megállapítására – részletezi a közlemény. 

Hozzáfűzték, hogy a bíróság szerint a férfi terhére rótt kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmények miatt kiszabható büntetés tartama miatt és arra is tekintettel, hogy külföldi állampolgár lévén csupán ideiglenesen, munkavállalás céljából tartózkodik Magyarországon, fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, illetve alappal lehet következtetést levonni a bűnismétlés lehetőségére is, emiatt egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását.

A végzés végleges.

Borítókép: Tűzjáték Budapesten 2023. augusztus 20-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.