Elemér 2024. február 28.
logo

Visszaeső bűnöző erőszakolt meg és vert félholtra egy nőt Franciaországban

Homoky Réka
2023.08.12. 08:38 2023.08.12. 14:04
Visszaeső bűnöző erőszakolt meg és vert félholtra egy nőt Franciaországban

Döbbenetes szexuális bűncselekmény történt a minap a Franciaország északi részén lévő Cherbourg-en-Cotentin nevű településen, ahol egy, a rendőrségi nyilvántartásban szereplő 18 éves fiatal, bizonyos Oumar N. betört egy 29 éves nő otthonába, majd durván megverte egy seprűnyéllel, majd megerőszakolta áldozatát.

A történtekről a Le Figaro számolt be, a lap értesülései szerint a rendőrök egy sokkos állapotban lévő, meztelen nőt találtak a lakásban, aki arról számolt be, hogy egy fiatalember, akit korábban már látott, de nem ismert, betört az otthonába, és brutálisan bántalmazta.

Az orvosok az áldozatnál vastagbél-, vékonybél-, hashártya- és rekeszizom-perforációt, bordatörést és szeptikus sokk kockázatát állapították meg. A fiatal nőt kórházba szállították, ahol mesterséges kómában tartják, jelenleg élet és halál között van, miután életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Sajtóértesülések szerint a támadót a helyszínen hagyott ujjlenyomata buktatta le, a gyanúsítottat őrizetbe vették édesanyja otthonában. A fiatalember kezdetben tagadta tettét, de végül beismerte, hogy ő követte el az erőszakot, ezt alátámasztották a gyanúsított mobiltelefonjának GPS adatai is, melyeket a támadás idején rögzítettek.

A coutances-i ügyészség bírósági vizsgálatot indított kínzás és nemi erőszak miatt, a gyanúsított ellen vádat emeltek és előzetes letartóztatásba helyezték, derül ki a Le Figaro újságírójának Twitter-bejegyzéséből.

A riporter kiemelte, hogy a 29 éves nő ellen elkövetett erőszak kétségtelenül az egyik legaljasabb eset, amivel újságírói pályafutása során találkozott. Hozzátette, megdöbbent azon, hogy a durva erőszak nem váltott ki különösebb reakciókat. Az áldozat még mindig az életéért küzd a kórházban.

Damien Rieu francia jobboldali politikus is megszólalt az esettel kapcsolatban, azt írta a Twitteren, hogy egy olyan országban él, ahol egy többszörösen visszaeső bűnelkövető tette ezerszer kevesebb reakciót vált ki, mint egy bűnöző esete, aki a rendőri igazoltatásnak való ellenállás közben véletlenül életét vesztette.

Franciaországban az elmúlt pár évben rendkívüli mértékben megnőtt a szexuális bűncselekmények száma, a belügyminisztérium által 2022 novemberében kiadott jelentés alapján a rendőrség és a csendőrség 2021-ben 72 ezer olyan áldozatot regisztrált, akik ellen családon kívül elkövetett szexuális bűncselekményt követtek el. Az esetek többsége, 73 százalék fizikai szexuális erőszak volt, 11 százalékban követtek el szexuális kizsákmányolást, tíz százalékban pedig szeméremsértést.

A jelentés szerint az erőszak áldozatainak száma 2020-ban stabil volt 2019-hez képest, 2021-ben azonban 23 százalékkal nőtt. 

Az erőteljes emelkedés pár évre visszamenőleg igazán szembetűnő, 2016-hoz képest ugyanis 77 százalékkal több ilyen jellegű bűncselekmény történt Franciaországban.

A jelentésből az is kiderül, hogy az áldozatok túlnyomó többsége, 86 százaléka nő és több mint a fele, 55 százalék kiskorú. Ami az elkövetőket illeti, szinte kizárólag, 96 százalékban férfiak az erőszaktevők.

 

Borítókép: Francia rendőrautó (Fotó: Le Figaro/Twitter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.