A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Visszaeső bűnöző erőszakolt meg és vert félholtra egy nőt Franciaországban

Az utóbbi időben ugrásszerűen megnőtt a szexuális bűncselekmények száma a nyugati országban.

Homoky Réka
2023. 08. 12. 8:38
francia rendőrautó Forrás: Le Figaro/Twitter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döbbenetes szexuális bűncselekmény történt a minap a Franciaország északi részén lévő Cherbourg-en-Cotentin nevű településen, ahol egy, a rendőrségi nyilvántartásban szereplő 18 éves fiatal, bizonyos Oumar N. betört egy 29 éves nő otthonába, majd durván megverte egy seprűnyéllel, majd megerőszakolta áldozatát.

A történtekről a Le Figaro számolt be, a lap értesülései szerint a rendőrök egy sokkos állapotban lévő, meztelen nőt találtak a lakásban, aki arról számolt be, hogy egy fiatalember, akit korábban már látott, de nem ismert, betört az otthonába, és brutálisan bántalmazta.

Az orvosok az áldozatnál vastagbél-, vékonybél-, hashártya- és rekeszizom-perforációt, bordatörést és szeptikus sokk kockázatát állapították meg. A fiatal nőt kórházba szállították, ahol mesterséges kómában tartják, jelenleg élet és halál között van, miután életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Sajtóértesülések szerint a támadót a helyszínen hagyott ujjlenyomata buktatta le, a gyanúsítottat őrizetbe vették édesanyja otthonában. A fiatalember kezdetben tagadta tettét, de végül beismerte, hogy ő követte el az erőszakot, ezt alátámasztották a gyanúsított mobiltelefonjának GPS adatai is, melyeket a támadás idején rögzítettek.

A coutances-i ügyészség bírósági vizsgálatot indított kínzás és nemi erőszak miatt, a gyanúsított ellen vádat emeltek és előzetes letartóztatásba helyezték, derül ki a Le Figaro újságírójának Twitter-bejegyzéséből.

A riporter kiemelte, hogy a 29 éves nő ellen elkövetett erőszak kétségtelenül az egyik legaljasabb eset, amivel újságírói pályafutása során találkozott. Hozzátette, megdöbbent azon, hogy a durva erőszak nem váltott ki különösebb reakciókat. Az áldozat még mindig az életéért küzd a kórházban.

Damien Rieu francia jobboldali politikus is megszólalt az esettel kapcsolatban, azt írta a Twitteren, hogy egy olyan országban él, ahol egy többszörösen visszaeső bűnelkövető tette ezerszer kevesebb reakciót vált ki, mint egy bűnöző esete, aki a rendőri igazoltatásnak való ellenállás közben véletlenül életét vesztette.

Franciaországban az elmúlt pár évben rendkívüli mértékben megnőtt a szexuális bűncselekmények száma, a belügyminisztérium által 2022 novemberében kiadott jelentés alapján a rendőrség és a csendőrség 2021-ben 72 ezer olyan áldozatot regisztrált, akik ellen családon kívül elkövetett szexuális bűncselekményt követtek el. Az esetek többsége, 73 százalék fizikai szexuális erőszak volt, 11 százalékban követtek el szexuális kizsákmányolást, tíz százalékban pedig szeméremsértést.

A jelentés szerint az erőszak áldozatainak száma 2020-ban stabil volt 2019-hez képest, 2021-ben azonban 23 százalékkal nőtt. 

Az erőteljes emelkedés pár évre visszamenőleg igazán szembetűnő, 2016-hoz képest ugyanis 77 százalékkal több ilyen jellegű bűncselekmény történt Franciaországban.

A jelentésből az is kiderül, hogy az áldozatok túlnyomó többsége, 86 százaléka nő és több mint a fele, 55 százalék kiskorú. Ami az elkövetőket illeti, szinte kizárólag, 96 százalékban férfiak az erőszaktevők.

 

Borítókép: Francia rendőrautó (Fotó: Le Figaro/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.