Lázár János: Nekem az utas fontosabb, mint a vonat

Az építési és közlekedési miniszter az utazás biztonságát hangsúlyozta közösségi oldalára feltöltött videójában.

Magyar Nemzet
Forrás: Lázár János közösségi oldala2023. 08. 05. 8:59
LÁZÁR János
Szeged, 2022. október 28. Lázár János építési és beruházási miniszter, a kar egykori hallgatója beszédet mond a Szegedi Tudományegyetem jogtudományi kara felújított épületének avatásán Szegeden 2022. október 28-án. A beruházás 1,885 milliárd forint kormányzati támogatásból valósult meg. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hiszem azt, hogy a vasúti közlekedés nem a múlt, hanem a jövő” – közölte Lázár János építési és közlekedési miniszter hivatalos közösségi oldalán. Hozzátette: „De azt is határozottan mondom, hogy nekem az utas fontosabb, mint a vonat. Az emberek biztonságát nem lehet kockáztatni.”

Lázár János a bejegyzésében feltöltött videóban úgy folytatta, személyesen felel jogi és politikai értelemben is azért, hogy mindenki, aki buszra vagy vonatra száll, biztonságosan eljusson A pontból B pontba. 

„Ha valakivel valami történik, az az én személyes felelősségem”

 – mondta a miniszter. 

Kiemelte, számára mindig az a legfontosabb, hogy a baleseti szituációkat elkerüljük, és az emberek biztonságosan közlekedjenek. „Ha mérlegelnem kell, hogy egy vonat működik, vagy nem működik azért, mert balesetveszélyes, a helyi szempontokat is képes vagyok figyelmen kívül hagyni, és akár leállítani egy vonal működését, ha nem tudjuk garantálni közösen a munkatársaimmal a száz százalékban biztonságos és balesetmentes közlekedést” – hangsúlyozta Lázár János.  

Borítókép: Lázár János (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.