Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Nem csak a pénzszerzés miatt taktikázhat a pécsi polgármester

Barkóczi Csaba, a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője szerint Péterffy Attila inkább a „béna kacsa” pozíciót szeretné elkerülni.

2023. 08. 08. 16:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évek óta halmozza a szabadságát Pécs vezetője, Barkóczi Csaba szerint azonban nem a pénzszerzés áll Péterffy Attila taktikájának hátterében. A Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője úgy véli, Pécs első embere a ciklusa elején még kétségtelenül a vagyona gyarapítása miatt halogatta a szabadságolását, mostanság viszont sokkal inkább a 2024-es önkormányzati választás, illetve annak lehetséges végkimenetele miatt teszi.

Véleményem szerint a ciklus elején, amikor Péterffy Attila elkezdte felhalmozni a szabadnapjait, akkor egyértelműen pénzszerzési cél állt a pécsi polgármester taktikájának hátterében. Ez azonban annyiban változott, hogy időközben az eredeti októberi időpont helyett 2024. június 9-én, az európai parlamenti választással azonos időpontban tartják meg az önkormányzati választást, a regnáló polgármesterek viszont így is 2024. október 1-jéig maradnak a pozíciójukban. Ezt a helyzetet elkerülendő, Péterffy Attila egy választási vereséget követően, felhalmozódott szabadnapjait beváltva megteheti, hogy elmenekül októberig a „béna kacsa” pozíciójából, és élve temérdek szabadságával, alpolgármesterére, a nagy port felkavart pécsi lakásmutyi ügyben már amúgy is kompromittálódott szocialista Nyőgéri Lajosra bízza az átmeneti időszakban az irányítást

– magyarázta Barkóczi Csaba.

A Baranya Megyeri Hírportál információja szerint Pécs baloldali polgármestere 2023 első felében mindössze négy napot volt szabadságon, holott az év elején közel kéthetes szabadságról adott előzetes tájékoztatást, amit júniusig kellett volna kivennie. A polgármesternek egyébként évente harminckilenc nap jár, Péterffy Attila pedig idén negyvenhetet tervezett kihasználni. Abban az esetben, ha ez megtörténne, további nyolcvannapnyi „beragadt” pihenőnap maradna neki. Mint írták, ezzel a taktikával Péterffy előre bebiztosíthatja, hogy ha a 2024-es önkormányzati választáson elveszíti a polgármesteri székét, szabadságmegváltásként milliókat tehet még zsebre a távozása után.

Mint kiderült, a polgármester jelenleg bruttó másfél millió forintot keres havonta, azaz naponta 68 ezer forintot vihet haza ennek megfelelően. Ha tehát csak az eddig felhalmozott és ki nem vett szabadsága utáni pénzt kapja meg másfél év múlva, akkor is bruttó 5,4 millió forint jár neki.

Borítókép: Péterffy Attila, Pécs polgármestere (Fotó: Dunántúli Napló/Löffler Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.