Nem csak a tanév kezdődik holnap, szeptember mindenkinek nagy fordulatot tartogat

Pont, mint a hétvégi időjárás.

Magyar Nemzet
Forrás: Időkép2023. 08. 31. 12:48
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre rövidebbek a nappalok, reggel már hat óra után kel, este pedig fél nyolc előtt megy le a nap – emlékeztet a meteorológiai ősz sajátosságaira az Időkép. Ez tehát azt jelenti, hogy pénteken nemcsak a tanév kezdődik el, hanem a meteorológiai ősz is, ami azt jelenti, hogy egyre rövidebbek lesznek a nappalok, amint a szeptember 23-i őszi napéjegyenlőséghez érkezünk. 

Ettől függetlenül az időjárás ősszel is pont ugyanolyan szeszélyesnek ígérkezik, mint amilyen a nyáron volt, ugyanis – bár csütörtökön és pénteken még hűvösebb lesz – a hétvégére 30 Celsius-fok körüli hőmérsékletre számítanak a meteorológusok, mint írják, a jelentős lehűlést okozó hullámzó frontrendszer lassanként kelet, északkelet felé távozik az ország területéről.

A hét második felében azonban dél-délnyugat felől száraz, melegebb levegő érkezik, ami azt jelenti, hogy szeptember első napjain visszatér a nyár, a maximumok ugyanis az első őszi hétvégén 

30 Celsius-fok körül alakulnak.

Sokat fog sütni a nap, emellett magas UV B-sugárzásra kell számítani, így a nyár szerelmesei még utoljára kimehetnek a strandra, ha hosszabb életű barnaságra vágynak. Pénteken 24 és 29 Celsius-fok, szombaton 26 és 31, vasárnap pedig 24 és 32 Celsius-fok közötti csúcsértékekre érdemes számítani. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.